in

Frittata cu ardei gras, cartofi și brânză

Această specialitate este una dintre preferatele familiei noastre.

Este foarte hrănitoare și delicioasă. O tigaie este suficientă pentru o familie întreagă.

Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 6 porții, 283 kcal/porție

Ingrediente

  • 1 ceapă albă
  • 500 de grame de cartofi
  • 1 ardei gras
  • 1 linguriță de cimbru
  • 10 ouă
  • 100 de grame de brânză gouda
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • Sare

Cum se prepară?

Încălziți cuptorul până la 200 de grade. Ceapa, cartofii, gouda și piperul se taie cuburi mici.
Cimbrul proaspăt se taie fin.

Încălziți uleiul de măsline la foc mediu într-o tigaie care poate fi apoi mutată în cuptor.
Se prăjește ceapa cu un praf de sare până când devine transparentă și capătă o culoare aurie deschisă, aproximativ 5-7 minute.

Reduceți un pic focul și adăugați cartofii presărați cu puțină sare.
Acoperiți cu un capac și prăjiți timp de 5 minute.

Adăugați ardeiul gras și cimbrul și prăjiți sub capac timp de încă 5 minute, până când cartofii devin moi.
Se asezonează după gust cu sare și piper.

Distribuiți uniform cuburile de gouda peste legumele prăjite și apoi turnați deasupra ouăle bătute.
Puneți tigaia în cuptor și coaceți timp de 8-10 minute până când ouăle sunt gata.

Lăsați frittata să se odihnească câteva minute, apoi tăiați în felii și serviți.
Poftă mare!

Sursa: The kitchn

loading...

Brioșe cu portocală

Pui cu ciuperci în sos de bere