in

Cupcake-uri cu cremă ganache

Timp de preparare: 10 minute

Cantitate obținută: 30 porții, 140 kcal/porție

Aceste prăjituri sunt o adevărată sărbătoare pentru amatorii de ciocolată. Pandișpanul e unul umed și moale. În loc de crema de unt se va folosi ganache-ul din ciocolată care își va căpăta consistența potrivită după ce se va răci.

Ingrediente

  • 315 grame de ciocolată amară
  • 115 grame de unt
  • trei sferturi de pahar de zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 100 de grame de făină
  • sare
  • 135 ml de frișcă 35 % grăsime

Încălziți cuptorul până la 180 de grade și acoperiți cu hârtie de copt formele în care veți coace cupcake-urile. Vom obține cca 30-32 de bucăți. Pentru a pregăti ganache-ul, amestecați bucățele mici de ciocolată amară cu 135 ml de frișcă și încălziți-o timp de 20 de secunde în cuptorul cu microunde. Amestecați și repetați procedura până când veți obține consistența potrivită, cremoasă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l la temperatura camerei.

Într-un alt bol amestecați ciocolata rămasă cu untul și topiți amestecul în cuptorul cu microunde. Adăugați zahărul și amestecați până la omogenizare. Adăugați treptat ouăle și amestecați după ce îl adăugați pe fiecare, iar apoi amestecați adăugând și esența de vanilie.

Cerneți în aluat jumătate de pahar de făină și sare. Amestecați până la omogenizare și turnați aluatul în cupele pentru cupcake, nu mai mult de trei sferturi din volumul fiecărei forme. Coaceți timp de 10 minute și verificați cu un chibrit starea acestora.

Lăsați-le să se răcească, și decorați-le cu cremă cu ajutorul unei seringi de patiserie. Cupcake-urile pot fi păstrare într-un recipient închis ermetic timp de 3 zile. Deși ținute la frigider, nu trebuie servite reci, pentru ca ganache-ul să aibă consistența de „lavă vulcanică”.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Pretty simple sweet.

loading...

Sos de mere

Chec cu vin roșu și ciocolată