in

Clătite pe bază de lapte și drojdie

Timp de preparare: 90 de minute

Cantitate obținută: 18 porții, 74 kcal/porție

Clătitele după această rețetă sunt pufoase și deosebit de gingașe. Vă ocupa un pic mai mult timp deoarece vom aștepta aluatul să crească, spre deosebire de rețetele în care nu folosim drojdia. Le servesc de obicei cu un cubuleț de unt și mult zahăr pudră.

Ingrediente

  • 250 de grame de făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 350 ml de lapte
  • sare
  • 7 grame de drojdie uscată
  • 1 ou
  • zahăr pudră
  • ulei

Amestecați drojdia, zahărul și laptele călduț și așteptați timp de 5-10 minute până când compoziția va forma o spumă ușoară. Adăugați oul și amestecați. Cerneți făina și sarea într-un alt vas.

Omogenizați ambele compoziții astfel încât să obțineți un aluat uniform. Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați-l să crească în volum.

Încălziți uleiul într-o tigaie de fontă și cu o lingură, turnați porții mici din aluat, lăsând suficient spațiu între ele. Dacă vă doriți clătite mici puteți turna 2 lingurițe la o porție.

Prăjiți-le timp de un minut pe fiecare parte și serviți-le cu un cubuleț de unt și zahăr pudră.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Oh my dish.

loading...

Chec cu vin roșu și ciocolată

Prăjituri cu coacăze negre