in

Rețetă pentru ciuperci champignon la cuptor – Ardeiul iute este ingredientul secret

Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente

  • 10-12 ciuperci champignon întregi
  • 1 buc. de ardei chili de 1-1,5 cm tocat mărunt / ardei iute uscat (zdrobit)
  • fulgi chili
  • 1-2 căței de usturoi tocați mărunt
  • sare
  • o lingură și jumătate suc de lămâie
  • 2-3 linguri cu vârf de pătrunjel verde tocat mărunt
  • parmezan ras (câteva linguri)
  • cașcaval tăiat cubulețe
  • 3-5 linguri ulei de măsline
  • roșii, pentru servit

Cum se prepară?

Curățați ciupercile și lăsați o parte din codiță atașată la pălărie. Așezați-le într-un vas termorezistent, unele lângă altele. Separat, combinați ardeiul chili, usturoiul, sarea, sucul de lămâie, pătrunjelul verde și distribuiți pe fiecare pălărie a ciupercilor. Lăsați în așteptare 30 de minute.
Presărați parmezanul ras și așezați apoi câte 3-4 cubulețe de cașcaval în fiecare pălărioară și câte 1 cubuleț peste piciorul ciupercii. Stropiți cu ulei de măsline.
Dați la cuptorul încins pentru cca 15-20 de minute la 200 grade sau până ce ciupercile sunt făcute și cașcavalul topit și frumos rumenit. Serviți cât sunt calde, presărate cu pătrunjel verde, simple, alături de o salată de roșii sau ca garnitură lângă carne.

Rețeta Surpriză – Chifteluțe de legume

Mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele din carne
Îți recomandăm o rețetă potrivită pentru zilele de post și nu numai. Chiftelele din legume sunt mult mai gustoase decât cele din carne.

Aveți nevoie de:

  • 2 cepe roșii
  • 3 fire ceapă verde
  • 3-4 căței usturoi
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 100 g varză albă
  • 2-3 lingurițe ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • piper alb măcinat
  • 200 g pesmet alb
  • ulei pentru prăjit

Cum se prepară?

  1. Se curăță legumele, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Cartofii se rad separat și apoi se scurg de zeamă. Varza se toacă mărunt și se amestecă cu restul legumelor. Se adaugă și verdeața tocată mărunt, ulei de măsline, 100 g pesmet, se condimentează cu sare și piper și se frământă bine.
  2. Se pregătesc chiftelele și apoi se trec printr-un strat de pesmet alb. Se prăjesc chiftelele în uleiul încins.

Dieta japoneză te poate ajuta să pierzi în greutate până la 15 kilograme (apă și grăsime)

Așa se prepară cele mai fragede șnițele de pui – secretul pe care nu vi l-a spus nimeni