in

Chec delicios, pufos, cu stafide, pe bază de chefir

Checul pufos cu stafide, crustă rumenită și aromă ușoară de vanilie îi va uimi pe cei dragi și va deveni preferatul fiecărei mese.
Ingrediente

  • Ouă – 2 bucăți
  • Făină de grâu – 2 pahare
  • Chefir – 1 pahar
  • Zahăr – 1 pahar
  • Stafide – 100 de grame
  • Unt – 1 lingură
  • Praf de copt – 10 grame
  • Vanilie – un vârf de cuțit

Cum se prepară?
Într-un bol adânc amestecați 1 pahar de chefir, 2 ouă și 1 pahar cu zahăr.
Adăugați în porții mici 2 pahare cu făină de grâu, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Adăugați 10 grame de praf de copt, vanilie și 100 de grame de stafide, iar apoi amestecați bine.
Ungeți tava pentru copt cu puțin unt și turnați aluatul uniform.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, trimiteți tava la cuptor și lăsați-o la copt pentru 30-35 de minute. Încercați checul cu o scobitoare pentru a verifica dacă este copt suficient.
Lăsați checul să se răcească în tava în care a fost copt, apoi așezați-l pe un platou și serviți-l.
Pentru o atmosferă plăcută de iarnă, presărați checul cu zahăr pudră.
Poftă bună!

Toasturi franțuzești delicioase Creme Brulee

Tortul Napoleon pe tigaie: regește nu înseamnă complicat de gătit!