in

Chec cu vin roșu și ciocolată

Timp de preparare: 60 de minute

Cantitate obținută: 12 porții, 403 kcal/porție

Datorită vinului roșu, acest chec are un gust și o aromă nemaipomenită. Nu este un desert pentru copii și îl puteți servi cu frișcă bătută sau zahăr pudră, însă eu prefer ganache-ul clasic de ciocolată.

Ingrediente

  • 1 pahar și jumătate de făină
  • trei sferturi de pahar de cacao
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • sare
  • jumătate de linguriță de scorțișoară
  • 230 grame de unt
  • 1 pahar și un sfert de zahăr
  • jumătate de pahar de zahăr brun
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • 1 pahar și un sfert de vin roșu

Încălziți cuptorul până la 180 de grade. Ungeți cu unt o tavă cu diametrul de 25 cm și cu un orificiu gol în interior. Cerneți într-un bol făina, cacaua, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara.

Puneți într-un vas untul topit și zahărul. Adăugați treptat ouăle și esența de vanilie.

Micșorați viteza mixerului și adăugați în 3 reprize amestecul din făină și vinul. Mixați până la omogenizarea definitivă a ingredientelor și turnați compoziția în tavă.

Coaceți timp de 45 de minute și verificați cu un chibrit dacă e suficient de copt. Lăsați-l să se răcească 10 minute și apoi scoateți-l din tavă, presărați zahăr pudră sau decorați cu ganache.

Rețeta a fost preluată de pe blogul Pretty simple sweet.

loading...

Cupcake-uri cu cremă ganache

Clătite pe bază de lapte și drojdie