in

Chec cu pere

Minunăția acestei rețete, constă în faptul că se pregătește din ce aveți la îndemână.

Dacă aveți undeva niște pere, mereu puteți să improvizați un desert gustos și foarte rapid.

Timp de preparare: 60 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 8 porții, 198 kcal/porția

Ingrediente

  • 4 pere
  • un sfert de pahar de unt
  • 3 ouă
  • trei sferturi de pahar de lapte
  • sare
  • o treime de pahar de zahăr
  • o treime de pahar de făină
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • zahăr pudră
  • scorțișoară

Cum se prepară?

Curățați perele și tăiați-le felii subțiri.

Încălziți cuptorul la 180 grade. Ungeți cu unt o tavă pentru copt cu dimensiunile de 23 cm.

Puneți bucățelele de pere în tava pentru copt.

Topiți untul în cuptorul cu microunde și lăsați să se răcească un pic.

Puneți untul în blender împreună cu ouăle, laptele, sarea, zahărul, făina și vanilia.

Mixați până se omogenizează compoziția.

Turnați aluatul peste pere și coaceți 40-45 minute până este pregătit și capătă o culoare aurie.

După ce scoateți checul din cuptor, presărați-l cu scorțișoară și zahăr pudră și serviți-l cu plăcere.

Sursa: Dinner at the zoo

loading...

Sandvici de pui cu sos pesto

Apă cu căpșuni și pepene galben