in

Rețetă pentru cea mai ușoară prăjitură din lume (cu doar 2 ingrediente) – cum e posibil?

Cea mai ușoară prăjitură din lume, cu doar două ingrediente: cum e posibil?

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timpul de gătire: 25 min
  • Gata în: 35 min

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g Nutella, Finetti sau altă cremă de ciocolată
  • 4 ouă mari

Cum se prepară?

O reţetă de prăjitură simplă, din doar două ingrediente, care nu necesită făină. Uite cum faci prăjitura cu Nutella…

  1. Ouăle se bat cu mixerul, pe viteza cea mai mare, până când îşi triplează volumul. Acest pas este foarte important şi nu trebuie scurtat. Altfel, prăjitura nu va avea textura potrivită şi se va simţi gustul de ou.
  2. Crema de ciocolată se pune într-un bol şi se topeşte uşor la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Trebuie doar să se înmoaie puţin.
  3. În bolul cu ciocolată se adaugă o treime din ouăle bătute şi se omogenizează foarte bine, până când nu se mai văd urmele de ou. Se adaugă încă o treime din ouăle bătute şi se omogenizează din nou. Se adaugă şi restul de ou, amestecând din nou foarte bine.
  4. Compoziţia se pune într-o tavă puţin adâncă pe hârtie de copt. Se pune în cuptor la foc mic, aproximativ 20 de minute sau până când se întăreşte suficient astfel încât vârful de cuţit introdus în prăjitură să iasă curat.
  5. Se lasă să se răcească cel puţin o oră.

Este important să foloseşti exact cantitatea de ciocolată menţionată, să baţi ouăle foarte bine şi să urmezi întocmai toţi paşii menționaţi.

Rețeta Surpriză: Tartă cu mere și frișcă

Originara din Sri Lanka, scortisoara are o istorie lunga si condimentata. De-a lungul timpului, a fost folosita sub numeroase forme, fiind extrem de apreciata pentru calitatile sale. Vechii egipteni o foloseau la prepararea cosmeticelor. In Persia ea era considerata un puternic afrodiziac, in timp ce arabii nu concepeau sa nu-si aromatizeze ceaiul sau cafeaua cu putin praf de scortisoara.

Astazi, exista doua tipuri de scortisoara. Scortisoara Cassia provine din Indonezia si are o aroma puternica, in timp ce scortisoara de Ceylon este produsa in Sri Lanka si are un gust mai dulce, fiind perfecta pentru produsele de patiserie. La aceasta tarta cu mere si frisca vei avea nevoie de scortisoara pentru decor si la umplutura.

Ingrediente (o tavă):

Pentru prepararea aluatului:

  • 175 g faina
  • 85 g unt
  • 50 g zahar
  • un gălbenuș

Pentru prepararea umpluturii:

  • 5 mere
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri scortisoara
  • 200 ml frisca lichida
  • 1-2 linguri esenta de vanilie
  • 40 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri miere
  • fulgi de migdale
  • o lingura unt
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Pentru decorare folosiți două linguri de scorțișoară.

Cum se prepară?

Amesteci untul la temperatura camerei cu faina, galbenusul si zaharul pana capata consistenta unui aluat care nu se tine de degete. Ii dai forma unei bile, il pui intr-o punga si-l dai la frigider 30 de minute.

Speli merele si le indepartezi cotoarele. Le pui intr-o tava in care ai asezat hartie de copt si le dai la cuptor 35 de minute. Cand s-au inmuiat, pui merele in blender si le pasezi. Adaugi untul, zaharul, scortisoara, esenta de vanilie si nucile si amesteci bine. Bati frisca si o incorporezi in mere.

Aluatul il intinzi in tava rotunda unsa cu unt, ridicandu-l si pe margine. Pui umplutura si dai tava la cuptor 30 de minute. Lasi sa se raceasca. Mixezi crema de mascarpone cu zaharul pudra si o pui peste tarta. Incalzesti putin mierea si o intinzi pe marginile prajiturii, dupa care pui fulgii de migdale.

Tai din cateva coli de hartie fasii de aproximativ 1 cm latime si le pui paralel, incat sa formezi patratele peste prajitura. Deasupra presari prin sita scortisoara.

Să o savurați cu plăcere!

loading...

Mierea şi scorţişoara vă ajută să slăbiţi 2 kg pe săptămână, fără schimbări majore în alimentaţie

Cei care au încercat această dietă cu cartofi și iaurt au slăbit până la 4-5 kg în doar câteva zile