in

Cea mai bună rețetă de savarine de casă – iată cum trebuie făcute, pas cu pas

Cea mai bună rețetă de savarine de casă: vezi cum trebuie făcute, pas cu pas: am găsit cea mai bună rețetă de savarine de casă – pentru a prepara acasă savarine delicioase, veți avea nevoie de următoarele ingrediente (pentru 14 bucăți, în formă clasică):

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lingura faina

Pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • o lingurita esenta de rom de buna calitate

Pentru umplut:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar

Cum se prepară?

Mixam albusurile cu zaharul pâna obținem o bezea lucioasa, adaugam treptat galbenusurile, mixam bine si apoi adaugam treptat faina amesecata cu pesmet amestecând usor peste cap. Umplem formele de savarine cam 3/4 bine unse si apoi coacem la 180grade timp de 10 minute.
Lasam sa se raceasca putin apoi le scoatem cu o scobitoare, usor sa nu se rupa.
Siropul il facem din 250ml apa si 150g zahar, lasam sa dea in clocot si apoi adaugam putina esenta de rom.
500 ml smantana pentru frisca o mixam bine împreuna cu 4-5 linguri de zahar.
Taiem capacele la savarine cu un cutit zimtat si insiropam cu o lingura bine savarinele apoi le umplem cu frisca.

Rețeta Surpriză: gogoși de post cu mere/h2>
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 mere
  • 300 g faina
  • 60 g zahar
  • 1/2 coaja de portocala
  • 1/2 coaja de lamaie
  • 2 ml esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • 17 g drojdie
  • un varf de sare

Cum se prepară?

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar pana se omogenizeaza si se lasa 10 minute. Se decojesc merele, se dau pe razatoare si se pun intr-o strecuratoare. Se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, coaja de portocala si de lamaie, esenta de vanilie, se amesteca bine, se pune drojdia in centru si se incorporeaza.
Se adauga merele stoarse foarte bine, praful de sare si apa, treptat. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la dospit 2 ore, apoi se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se da forma gogosilor cu un pahar si se prajesc bine pe ambele parti.

Bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin luptă cu peste 25 de afecțiuni ale organismului

Reţetă de iaurt – cum poți prepara acasă un iaurt simplu, delicios şi sănătos?