in

Cartofi noi în sos de ciuperci

O rețetă interesantă, nu foarte complicată, dar foarte gustoasă.
Vă va lua ceva peste o oră să pregătiți un fel de mâncare care poate concura cu mâncarea din cele mai bune restaurante. Vă recomand!
Timp de preparare: 80 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 254 kcal/porție
Ingrediente

  • 700 de grame de cartofi
  • 100 de grame de ciuperci albe
  • 200 de grame de ciuperci champignon
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • Un sfert de linguriță de cimbru uscat
  • Două treimi de pahar de supă de legume
  • O jumătate de pahar de smântână
  • O treime de pahar de vin alb sec
  • O jumătate de ceapă
  • Sare
  • Ulei de măsline
  • Piper negru măcinat
  • Piper roșu

Cum se prepară?
Încălziți cuptorul până la 220 de grade. Acoperiți cu pergament o formă pentru copt.
Ciupercile albe se taie în felii subțiri și se pun într-un castron mare.
Adăugați la ele puțin ulei de măsline, oțet balsamic, cimbru, sare și usturoi zdrobit.
Se amestecă până ce condimentele se distribuie uniform.
Puneți pe tava de copt și coaceți ciupercile timp de 10-15 minute.
Scoateți-le din cuptor și reduceți temperatura cuptorului la 200 de grade.
Spălați bine cartofii și puneți-i într-o oală cu apă clocotită. Se fierb până se înmoaie, aproximativ 8-10 minute.
Scoateți cartofii din apă, puneți-i pe tava de copt, stropiți-i cu ulei de măsline, asezonați-i cu sare și piper și coaceți-i aproximativ 20-25 de minute până capătă o culoare aurie frumoasă. Puneți-i deoparte.
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri.
Încălziți o tigaie adâncă cu 1-2 linguri de ulei de măsline și prăjiți ciupercile până când devin moi și aurii la culoare, aproximativ 10 minute. Se condimentează după gust cu sare și piper roșu.
Adăugați în tigaie vinul și ciupercile albe și fierbeți timp de câteva minute.
Se adaugă cartofii și supa de legume, se amestecă și se aduce la fierbere.
Adăugați smântâna, ceapă mărunțită fin și mai țineți pe foc timp de câteva minute.
Serviți imediat.
Sursa: thecookiewriter

Supă din broccoli și brânză cheddar – un deliciu pentru amatorii de supe creme!

Cartofi copți cu smântână. O garnitură universală ușor de pregătit