in

Carne de porc cu cartofi și usturoi la cuptor

Îmi place foarte mult cărnița de porc coaptă cu bacon, care ajută cărnița să își păstreze suculența.

Acest fel de mâncare se pregătește foarte ușor, dar cel mai important este că este și rapid.

Obținem imediat și cărniță, și garnitură pentru toată familia.

Timp de preparare: 50 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 8 porții, 936 kcal/porția

Ingrediente

  • 1 kilogram și jumătate de cotlet de porc
  • 4 bucăți de bacon
  • 1 kg de cartofi
  • 4 căței de usturoi
  • Un sfert de pahar de ulei de măsline
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • Ierburi și condimente

Cum se prepară?

Încălziți cuptorul la 200 de grade. Cotletul de porc îl presărați cu sare și piper, apoi îl înfășurați cu bacon și ierburi (eu am luat rozmarin, cimbru și salvie).

Spălați cartofii tineri și aranjați-i în forma pentru copt împreună cu carnea.

Tăiați partea de sus a usturoiului și adăugați-l la cartofii cu carne.

Presărați sare și piper.

Turnați uniform ulei de măsline peste ingrediente.
Se coace până este pregătită carnea, aproximativ 35 de minute.

Lăsați carnea pentru 5-10 minute înainte de a fi tăiată și servită.

Sursa: Wicked spatula

loading...

Apă cu căpșuni și pepene galben

Somon cu avocado și mango. Cina perfectă în stil tropical