in

Budincă de vanilie ușor de pregătit. Un desert ușor care nu îngrașă!

Nu în zadar am spus despre această rețetă că este simplă, deoarece veți avea nevoie doar de o mână de ingrediente disponibile și un minim de efort pentru pregătit.

Cea mai dificilă sarcină este să așteptați până când budinca se va îngroșa și să nu o mâncați înainte!

Timp de preparare: 20 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 6 porții, 244 kcal/porție

Ingrediente

  • O treime de pahar de zahăr
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • Un sfert de linguriță de sare
  • 2 pahare și jumătate de lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri de unt
  • 2 lingurițe de esență de vanilie

Cum se prepară?

Într-o cratiță de dimensiuni medii amestecați împreună zahărul, amidonul și sarea.
Adăugați un sfert de pahar de lapte și amestecați până când se omogenizează.

Gălbenușurile de ou se bat împreună cu laptele rămas într-o cratiță și se adaugă la laptele cu zahăr și amidon.
Aduceți din nou la o consistență omogenă.

Puneți cratița pe foc mediu și gătiți amestecând în mod constant, aproximativ 5-6 minute, până când budinca începe să se îngroașe și să facă bule.

Reduceți focul la minimum și continuați să gătiți până se îngroașă pentru încă 3-5 minute.
Nu uitați să amestecați și să curățați fundul și părțile laterale ale cratiței.

Luați de pe foc și adăugați untul tăiat cubulețe mici și esența de vanilie.
Se amestecă până când untul se topește complet.

Treceți budinca printr-o sită pentru a îndepărta cocoloașele formate, dacă există.
Se toarnă budinca în pahare, se acoperă cu o folie alimentară și se trimite la frigider pentru cel puțin două ore, după care se poate servi.

Poftă mare!

Sursa: Blogul Chow

loading...

Pizza cu fructe – O rețetă neobișnuită de desert

Paste cu carne de pui și broccoli