in

Așa se prepară cele mai fragede șnițele de pui – secretul pe care nu vi l-a spus nimeni

Așa se prepară cele mai fragede șnițele de pui: secretele pe care nu vi le-a spus nimeni. Cui nu-i plac șnițelele? Poate doar vegetarienilor! Șnițelele din pui (și nu doar din carne de pui) sunt extrem de iubite de români, acest preparat fiind nelipsit de pe mesele noastre de sărbătoare.
Fie că sunt preparate ca aperitive pentru platouri, fie că sunt servite alături de garnitură pentru felul doi, toată lumea a mâncat cel puțin o dată șnițel.

Ce este șnițelul?

Șnițelul este o gustare preparată din carne fără os, subțiată cu un ciocan de bătut carnea, trecută prin ou, făină și uneori pesmet și mai apoi prăjită.
Carnea poate diferi de la țară la țară, folosindu-se vită, miel, curcan, pui sau porc. Șnițelul este un preparat tradițional austriac, numit în țara natală „șnițel vienez” și se servește cu o felie de lămâie și cu salată de cartofi sau cartofi cu pătrunjel și unt. Face parte din cultura culinară austriacă și cea germană, explica agerpres.ro.

Șnițel în varianta românească

Românii pregătesc șnițelul în același mod ca austriecii, însă în țara noastră diferența este dată de faptul că romanii folosesc aproape orice tip de carne, iar de multe ori acest fel de mâncare este gătit fără pesmet – carnea este dată doar prin ou și făină și apoi este prăjită.
Rețeta de șnițel despre care mulți spun că este cel mai delicios:

Aveți nevoie de următoarele ingrediente

  • 4 bucăți carne pui / vită / curcan
  • făină
  • 2 ouă
  • pesmet
  • unt
  • ulei
  • sare
  • piper

Cum se prepară?

Carnea se taie felii subțiri, după care se bate. Se pune sare, piper, se dă întâi prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Se pune în uleiul încins și se prăjește pe ambele părți, până se rumenește. Atenție! Pentru a obține o crustă crocantă, avem pentru tine un sfat extrem de important: înainte de a pune carnea, uleiul trebuie să fie foarte bine încins.

Sfaturi

  1. Când bateți carnea, începeți întotdeauna dinspre centru și continuați spre margini.
  2. Atunci când dați carnea prin pesmet, nu o apăsați, ci ușor treceți bucata de carne prin această compoziție.
  3. Pentru un gust autentic de șnițel vienez, în timpul prăjirii cărnii adăugați în ulei puțin unt.
  4. Șnițelele prăjite se scot pe șervețele absorbante, pentru a scăpa de excesul de ulei care a rămas pe ele.
  5. Se servește cu lămâie și salată de cartofi, cartofi natur sau prăjiți sau cu orice alt tip de garnitură.
  6. Se pot consuma atât calde, cât și după ce s-au răcit.

Poftă bună!

Rețetă pentru ciuperci champignon la cuptor – Ardeiul iute este ingredientul secret

Cum poți slăbi până la 13 kilograme în doar 3 săptămâni? Vezi rețeta