in

Tortul Napoleon pe tigaie: regește nu înseamnă complicat de gătit!

Multe rețete de tort Napoleon veți încerca, dar la aceasta veți reveni de multe ori!

Ingrediente pentru aluat

  • Făină – 3 pahare
  • Zahăr – 1 pahar
  • Unt – 2 linguri
  • Ouă – 3 bucăți
  • Bicarbonat de sodiu – două treimi de linguriță
  • Sare – un vârf de cuțit

Ingrediente pentru cremă

  • Lapte – 1 litru
  • Ouă – 3 bucăți
  • Făină – 2 linguri
  • Zahăr – 1 pahar
  • Vanilie
  • Nuci – 100 de grame

Cum se prepară?

Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă untul topit, sarea, bicarbonatul de sodiu (stins cu oțet) și 2,5 pahare de făină (restul făinii se va folosi la întins aluatul, pentru a nu se lipi de masă).

Frământați aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 15-20 de minute. În acest timp pregătiți crema pentru tort.

Bateți bine ouăle cu zahărul. Adăugați făina, amestecați și diluați cu lapte rece. Puneți la foc mic și aduceți crema la fierbere, amestecând în mod constant cu o lopățică sau cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor și arderea cremei.

Când crema dă în clocot, opriți focul, adăugați vanilie și lăsați să se răcească.

Întindeți aluatul, formând o baghetă, pe care o secționați în 14 părți egale. Fiecare bucată de aluat o întindeți până obțineți o foaie cu diametrul aproximativ al tigăii.

Coacem foile pe tigaia preîncălzită, uscată, la foc mediu. Foile se coc foarte repede, asigurați-vă că nu le ardeți.

Pentru a obține un tort perfect, acoperiți fiecare foaie, încă fierbinte fiind, cu o farfurie (cu fața în jos) de un diametru puțin mai mic și tăiați marginile.

Nu aruncați rămășițele de foi coapte, cu ele veți orna tortul. Nu vă faceți griji dacă se rupe vreo foaie, o veți lipi cu cremă.

Ungem fiecare foaie cu cremă caldă. Nu economisiți crema, puneți din plin!

Mărunțim nucile și le amestecăm cu marginile tăiate de la turtele coapte, folosind un blender. Presărați tortul cu acest amestec.

Dați-l la frigider pentru cel puțin 12 ore, să se înmoaie.

Poftă bună! Uitați de dietă!

loading...

Chec delicios, pufos, cu stafide, pe bază de chefir

Cel mai gustos și ușor de preparat tort – aveți nevoie de numai 5 ingrediente