in

Tortul Eskimo – un desert cu cremă fină și glazură de cacao

Eskimo – un tort extrem de savuros, care se gătește rapid și se mănâncă cât ai clipi. Aceasta este cea mai delicioasă versiune a vreunui desert pentru sărbători – aveți grijă cum păstrați rețeta!

Ingrediente pentru aluat

  • Ouă – 4 bucăți (separați albușurile de gălbenușuri);
  • Zahăr – 1 ceașcă;
  • Apă (rece) – 10 linguri;
  • Pudră de cacao – 2 linguri;
  • Bicarbonat de sodiu – jumătate de linguriță;
  • Făină – 1 ceașcă;
  • Vanilie – 1 linguriță.

Ingrediente pentru cremă

  • Zahăr – 1 ceașcă;
  • Făină – 3 linguri;
  • Ouă – 2 bucăți;
  • Vanilie – după gust;
  • Lapte (cald) – 1 pahar;
  • Unt – 250 g;

Ingrediente pentru glazură

  • Zahăr – 2 linguri;
  • Pudră de cacao – 2 linguri;
  • Smântână – 2 linguri;
  • Unt – 50 g;

Cum se prepară aluatul?

Ouă – separați albușurile de gălbenușuri. Bateți bine albușurile, lăsați-le deoparte. Cele 4 gălbenușuri le bateți cu 1 ceașcă de zahăr.

Adăugați la gălbenușurile bătute cu zahăr jumătate de linguriță de bicarbonat, 10 linguri de apă rece, vanilie, 1 lingură cu pudră de cacao. În timp ce le amestecați încet, adăugați albușurile bătute, apoi, treptat adăugați și 1 ceașcă de făină. Nu amestecați prea mult.

Ungeți forma de copt cu unt, turnați aluatul uniform.
Dați în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coaceți timp de aproximativ 30-40 de minute.

Cum se prepară crema?

Într-o cratiță, amestecați 2 ouă, 1 ceașcă de zahăr și 3 linguri pline cu făină – bateți bine cu un mixer adăugând 1 pahar cu lapte cald, amestecați și puneți la foc mic.

Amestecând în continuu, aduceți la fierbere (după apariția primelor bule, țineți la foc încă 1 minut). Scoateți de la foc. Răciți crema complet!

Separat, bateți untul moale (250 de g) cu vanilia, apoi, bătând în mod constant, adăugați compoziția cremoasă răcită.

Cum se prepară glazura?

Amestecați 2 linguri de zahăr cu 2 linguri de cacao și 2 linguri de smântână.
Puneți la foc și fierbeți, amestecând constant.

După ce se oprește focul se adaugă untul, se amestecă bine pentru a obține o compoziție netedă, lucioasă. Răciți-o puțin până devine caldă.

Peste blatul răcit turnați toată cantitatea de cremă, întindeți-o uniform și dați-o la frigider pentru 30 de minute.
Apoi turnați glazura deasupra, nivelați și dați iarăși tortul la frigider.

Să-l serviți cu plăcere!

loading...

Salata „French Kiss“ cu carne, legume și brânză

Prăjituri de lămâie cu semințe de mac – fine și aromate, perfecte pentru o cafeluță