in

Sendviș cu șuncă, brânză și ou prăjit. Un mic dejun gustos și sățios

Acesta este un sendviș clasic franțuzesc, făcut din felii de pâine, brânză și șuncă.

Completat cu un sos delicat și cremos și ou prăjit este perfect pentru un mic dejun plăcut într-o zi liberă.

Timp de preparare: 20 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 666 kcal/porție

Ingrediente

  • 8 felii de pâine albă
  • 30 de grame de brânză Gruyere
  • 8 felii de șuncă
  • Trei sferturi de pahar de parmezan
  • 4 ouă
  • 6 linguri de unt
  • Un sfert de pahar de făină
  • 1 linguriță de sare
  • Un sfert de linguriță de nucșoară măcinată
  • 3 pahare de lapte

Cum se prepară?

Pregătiți sosul bechamel. Pentru aceasta se topește untul într-o cratiță mică la foc mediu.
Adăugați treptat făină amestecând constant și continuați să gătiți câteva minute.

Adăugați încet laptele, câte jumătate de pahar pe rând, amestecându-se după fiecare porție.
Gătiți timp de 5-8 minute până când sosul se îngroașă.

După aceasta adăugați sare, nucșoară și o jumătate de cană de parmezan ras. Gătiți până când se topește brânza și apoi opriți focul.

Încălziți cuptorul până la 160 de grade și acoperiți tava cu hârtie de pergament.
Luați 4 felii de pâine și presărați-le cu Gruyere ras. Se poate înlocui cu ușurință cu Emmental sau cu o altă brânză tare cu un gust asemănător.

Deasupra aranjați câte două felii de șuncă și câte o lingură de bechamel.
Acoperiți cu celelalte patru felii de pâine și ungeți partea superioară a sendvișului cu unt.

Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu, puneți sendvișurile pe tigaie cu untul în jos.
În timp ce partea inferioară este rumenită pe tigaie până la un maro-auriu, ungeți partea superioară a acestuia cu unt.

Apoi întoarceți și prăjiți cealaltă parte. Transferați sendvișurile pe forma de copt și pe partea superioară a fiecărei bucăți puneți două linguri de bechamel și o lingură de parmezan. Puneți totul la cuptor pentru 5 minute pentru a topi brânza.

Într-o tigaie topiți aproximativ o lingură de unt și prăjiți ouăle câte 90 de secunde pe fiecare parte – timpul de prăjire depinde de gradul de pregătire al gălbenușului pe care doriți să-l obțineți. Condimentați cu sare și piper după gust.

Puneți oul prăjit pe fiecare sendviș și serviți imediat.

Sursa: Show me the yummy

loading...

Pârjoale din carne de porc și piept de curcan

Chifle delicioase cu stafide și glazură cremoasă care se topește în gură