in

Selecția de aur a fiecărei gospodine. TOP 7 rețete pentru 7 tipuri de aluat

Pentru a pregăti un prânz copios sau o cină delicioasă pentru cei dragi, nu este nevoie să răsfoiți zeci de cărți de rețete sau să căutați de-a lungul și de-a latul internetului. Am făcut-o noi pentru voi, adunând într-un singur loc cele mai simple și sigure rețete pentru pregătirea aluatului.

Rețetă simplă pentru produse de patiserie

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 250 ml chefir
  • 1 ou
  • Puțină sare

Mod de preparare:

Se toarnă 450 g făină pe o suprafață uscată de lucru, se face o adâncitură mică în centru, se toarnă 250 ml chefir și se adaugă 1 ou și un vârf de cuțit de sare.

Frământați aluatul. Trebuie să vă iasă moale, omogen.

Presărați cu făină 200 de grame de unt tăiat în bucăți mici.

Puneți aluatul pe suprafața mesei de lucru, întindeți-l într-o foaie subțire, puneți în mijloc o treime din cantitatea de unt, uniți marginile aluatului formând un plic, repetați mișcarea încă o dată, apoi întindeți aluatul din nou.

Repetați acțiunea de două ori, până folosiți cantitatea rămasă de unt. Întindeți aluatul foarte repede, dar nu deteriorați straturile.

Presărați 50 de grame de făină peste ultimul strat de aluat, îndoiți-l în plic și înfășurați-l în folie alimentară. Acest aluat poate fi păstrat în congelator timp de 3 luni.

Înainte de a începe procesul de preparare a desertului, decongelați aluatul în frigider, timp de o jumătate de oră.

Aluatul perfect pentru colțunași cu carne

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 200 ml apă rece
  • 1 lingură de ulei vegetal
  • O jumătate de linguriță de sare

Mod de preparare:

Într-un castron adânc amestecați ouăle, sarea și apa rece.

Turnați făina pe masă, faceți o mică adâncitură în centru, în care turnați amestecul de ouă.

Pornind de la margini, presărați treptat amestecul de ou cu făină și frământați un aluat moale, omogen.

Adăugați 1 lingură de ulei vegetal, apoi frământați aluatul până devine elastic.

Aluatul pregătit dați-l la frigider pentru 30 de minute.

Folosiți această rețetă și atunci când aveți poftă de colțunași cu orice alt tip de umplutură (cartofi, brânză de vaci cu verdeață, varză etc.).

Blat pufos pentru tort

Ingrediente:

  • 180 g făină
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 15 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Unt (pentru uns tava de copt)

Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușuri. Într-un castron adânc, bateți cele 4 gălbenușuri până se omogenizează.

Într-un vas separat, bateți albușurile până se transformă într-o spumă pufoasă, adăugând treptat, cu porții mici, 100 g zahăr și 15 g zahăr vanilat.

Continuând să bateți, adăugați la gălbenușuri o treime din spuma obținută.
Cerneți atent 180 g făină direct în amestec, adăugați 1 linguriță de praf de copt și amestecați bine în direcția de jos în sus.

În cele din urmă, adăugați restul de albușuri bătute, foarte încet și atent, astfel încât spuma să nu se lase.
Aluatul trebuie pus imediat în forma pentru copt și trimis la cuptor.

Respectați temperatura de 190-200 de grade și timpul de coacere de 20-30 de minute.
Blatul copt pentru tort se scoate pe un platou și se lasă să se răcească complet.

Aluat cu drojdie pentru orice tip de produs de patiserie

Ingrediente:

  • 1 lingură de drojdie uscată sau 50 g drojdie presată
  • 2 linguri de zahăr
  • 3 pahare de făină
  • 300 ml apă caldă sau lapte
  • 1 linguriță de sare
  • O treime de pahar de ulei vegetal

Mod de preparare:

Într-un vas adânc se toarnă 300 ml lapte cald sau apă (temperatura lichidului trebuie să fie de aproximativ 35-40 de grade), se adaugă 2 linguri de zahăr, 3 linguri de făină, 1 lingură de drojdie uscată sau 50 g drojdie presată. Dacă utilizați drojdie presată, nu adăugați făină la această etapă.

Amestecul obținut se acoperă cu un prosop de bucătărie și se ține la cald timp de 15-30 de minute, până când drojdia este complet dizolvată. Drept indicator luați în considerare spuma care apare la suprafața compoziției.

Adăugați în aluat o treime de pahar de ulei vegetal, 1 linguriță de sare și, treptat, cu porții mici, 3 pahare de făină (cernută în prealabil). Amestecați bine, frământați aluatul, apoi lăsați-l într-un loc cald pentru 15-20 de minute. Aluatul trebuie să crească de aproximativ o dată și jumătate.

Dacă intenționați să utilizați aluatul pentru a face pizza, atunci e mai bine să nu-l întindeți cu sucitorul, ci cu mâinile, până obțineți mărimea și grosimea necesare.

Adăugați umplutura și coaceți timp de 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade.

Aluat nisipos gustos

Ingrediente:

  • 3 pahare de făină
  • 250 g unt
  • 1 pahar de zahăr
  • 15 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 2 ouă
  • Un pic de sare

Mod de preparare:

Într-un recipient adânc, puneți 250 g unt moale, 1 pahar de zahăr și amestecați bine, până se omogenizează.

În același recipient, adăugați 2 ouă, un vârf de cuțit de sare, 15 g zahăr vanilat, 1 linguriță de praf de copt, amestecați bine, apoi adăugați treptat 3 pahare de făină cernută.

Frământați aluatul, care trebuie să vă iasă omogen și elastic, apoi trimiteți-l la frigider pentru o jumătate de oră.
Presărați o cantitate mică de făină pe suprafața de lucru, întindeți aluatul într-o foaie subțire, nu mai groasă de 1 cm.

Tăiați diverse forme pentru biscuiți și trimiteți-le la cuptor pentru 20-30 de minute la o temperatură de 180-200 de grade.

Rețetă simplă de aluat pentru clătite subțiri

Ingrediente:

  • 2 pahare de făină
  • 5 ouă
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 2 pahare și jumătate de lapte
  • Sare și zahăr după gust

Mod de preparare:

Într-un vas adânc se amestecă laptele, ouăle, o cantitate mică de sare și zahăr și 2 pahare de făină. Amestecați bine cu un mixer sau cu un tel până obțineți o consistență omogenă. Lăsați aluatul timp de 15 minute să se odihnească.

Clătitele se prăjesc pe tigaia fierbinte, unsă cu puțin unt sau ulei vegetal.

O rețetă simplă de aluat pentru clătite pufoase

Ingrediente:

  • O jumătate de litru de chefir
  • 2 ouă
  • O jumătate de pahar de zahăr
  • 2 pahare și jumătate de făină
  • 1 linguriță și jumătate de praf de copt
  • Puțină sare

Mod de preparare:

Într-un castron adânc se amestecă, cu ajutorul unui tel, chefirul, ouăle, un vârf de cuțit de sare și zahărul.

Adăugați în porții mici făina și praful de copt.
Se amestecă bine până când devine o masă omogenă, similară la textură cu o cremă groasă.
Lăsați aluatul să se odihnească o jumătate de oră.

Când apar bule mici pe suprafața aluatului, puteți începe să prăjiți clătitele.
Clătitele pufoase se prăjesc pe foc mediu, pe ambele fețe, până când devin maro-aurii.

Să aveți poftă!

loading...

Biscuiți deosebiți și neobișnuiți – Nu necesită coacere în cuptor, se pregătesc pe tigaie

Foi de clătite din dovleac și lapte