in

Prăjituri „Tiny” cu zmeură – un desert deosebit!

Aceste prăjituri originale sunt un pic mai puțin dulci decât deserturile obișnuite și au o aromă puternică de zmeură. Sunt perfecte pentru micul dejun.

Timp de preparare: 90 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 12 porții, 351 kcal/porție

Ingrediente

  • 1 ceașcă și trei sferturi de făină
  • Un sfert de cană de zahăr brun
  • Un sfert de cană de fulgi de ovăz
  • Un sfert de linguriță de sare
  • Trei sferturi de linguriță de praf de copt
  • Jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 200 de grame de unt
  • 1 lămâie
  • 450 de grame de zmeură

Cum se prepară prăjitura „Tiny” cu zmeură?

Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți partea inferioară și părțile laterale ale formei (33×23 cm) și acoperiți-o cu hârtie de copt, astfel încât să atârne puțin. Ungeți hârtia de copt cu ulei.

Puneți o ceașcă și jumătate de făină, o cană de zahăr brun, fulgi de ovăz, sare, praf de copt, bicarbonatul de sodiu și o jumătate de linguriță de scorțișoară într-un robot de bucătărie. Se amestecă toate, în seturi scurte, până se amestecă bine ingredientele. Adăugați 170 de grame de unt și amestecați din nou până se formează firimituri.

Puneți deoparte o ceașcă și jumătate din amestec. Distribuiți restul uniform pe forma pregătită astfel încât să atingă părțile laterale. Coaceți până la culoarea aurie timp de 12-15 minute. Opriți cuptorul și lăsați turta să se răcească în timp ce pregătiți umplutura.

Topiți și lăsați să se răcească 30 de grame de unt. Din lămâie trebuie să obțineți o lingură de coajă de lămâie și un sfert de cană de suc de lămâie.

Pentru umplutură, într-un castron mediu, amestecați un sfert de ceașcă de zahar, coaja de lămâie, jumătate de linguriță de scorțișoară și două linguri de făină. Adăugați zmeura, sucul de lămâie și untul topit. Folosind mâinile, amestecați ușor ingredientele până când zmeura va fi amestecată uniform.

Distribuiți uniform umplutura de zmeură rezultată peste turta răcită. Distribuiți peste umplutură amestecul pus deoparte. Coaceți la 180 de grade de la 35 la 45 de minute, până când partea superioară va fi aurie. Lăsați turta să se răcească complet.

Tăiați în porții și serviți. Prăjiturile pot fi depozitate în frigider într-un container ermetic timp de până la două zile.

Poftă bună!

loading...

Chec neobișnuit din dovleac

Toasturi franțuzești delicioase Creme Brulee