in

Plăcintă din spanac foarte gustoasă

Această plăcintă nu e dulce, dar e foarte gustoasă și se potrivește pentru o dietă sănătoasă. Este perfectă pentru prânz sau cină.

Timpul necesar pentru preparare este de o oră și patruzeci și cinci de minute, pentru gospodine cu experiență, pentru 8 porții, 357 kcal/porția.

Ingredientele

  • 100 de grame de cremă de brânză
  • O treime de ceașcă de lapte
  • Patru ouă de găină
  • 300 de grame de spanac înghețat
  • 70 de grame de cașcaval Cheddar
  • 30 de grame de parmezan
  • O ceapă albă
  • Jumătate de lingură de sare
  • Un sfert de linguriță piper negru măcinat
  • O cană și un sfert de cană de făină
  • 125 de grame de unt

Cum se prepară?

Pregătiți aluatul nisipos. Pentru a face acest lucru, amestecați făina, un ou și untul rece tăiat în bucățele mici și jumătate de linguriță de sare. Frământați un aluat uniform. Acoperiți-l cu folie alimentară și puneți-l în frigider timp de o oră.

Încălziți cuptorul la 180 de grade. Întindeți aluatul răcit între două straturi de hârtie, luând în considerare dimensiunea formei de copt (am 26 cm în diametru). Ungeți forma de copt cu mult unt și presărați cu făină. Scoateți cu grijă hârtia de pe aluat și puneți-l în formă.

Nivelați-l  cu  mâinile și faceți găuri mici cu o furculiță. Acoperiți aluatul cu hârtie de copt și puneți boabe uscate, cum ar fi mazărea, în interior. Coaceți timp de 15 minute, apoi scoateți-l din cuptor, îndepărtând hârtia de copt și greutatea, mazărea în exemplul nostru.

Pregătiți umplutura. Dezghețați spanacul și lăsați apa să se scurgă (se mărunțește spanacul, dacă este necesar). Bateți crema de brânză într-un castron până când se omogenizează. Adăugați treptat laptele și trei ouă, amestecați bine. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă din nou. Se toarnă ușor amestecul în aluatul copt.

Coaceți la aceeași temperatură (180 de grade Celsius) încă 30-35 de minute până când aluatul devine auriu și umplutura este gata. Lăsați plăcinta să se răcească înainte de a o servi!

Poftă bună!

loading...

Brioșe franțuzești cu scorțișoară – un desert ușor de pregătit, dar foarte gustos

Clătite deosebite din făină de ovăz