in

Pateuri italiene cu brânză de vaci

Pateurile după această rețetă sunt foarte delicioase.

Aluatul este subțire și crocant, iar umplutura de brânză este dulce și foarte suculentă.

Este cel mai convenabil să se frământe aluatul de cu seară, iar dimineața vă puteți bucura întreaga familie de produse de patiserie proaspete pentru micul dejun.

Timp de preparare: 180 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 36 porții, 160 kcal/porția

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 4 pahare făină
  • 450 grame brânză de vaci
  • 4 gălbenușuri

Cum se prepară?

Mai întâi pregătiți aluatul. Într-un castron mare bateți cu un mixer 6 ouă aproximativ un minut.
Adăugați 6 linguri de zahăr și amestecați încă un minut. Adăugați uleiul și amestecați din nou.

Se adaugă aproximativ o treime din făină, bateți timp de un 1-2 minute, apoi înlocuiți duza mixerului cu cârlige pentru aluat. Se amestecă aluatul, adăugând treptat restul făinii.

Puneți aluatul într-un vas uns cu ulei, acoperiți-l cu un capac sau folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de cel puțin șase ore.

Eu de obicei las pentru o noapte.
Pentru umplutură amestecați 2 ouă până la o consistență spumoasă cu ajutorul unui mixer.
Adăugați zahăr și amestecați încă un minut. Adăugați brânza de vaci și amestecați din nou, puneți umplutura deoparte.

Acoperiți cu hârtie o formă mare de copt. Încălziți cuptorul până la 180 de grade.
Împărțiți aluatul în 36 de părți egale și cu ajutorul sucitorului formați din ele cercuri subțiri de 10 centimetri în diametru.

Puneți puțină umplutură în centrul fiecărui cerc, pliați-l în jumătate și strângeți bine vârfurile.
Faceți câteva găuri cu o furculiță în fiecare pateu. Așezați pateurile pe foaia de copt.

Într-un castron mic bateți gălbenușurile de ou și ungeți pateurile obținute folosind o perie din silicon.
Coaceți timp de 20 de minute, apoi reduceți temperatura în cuptor la 160 de grade și coaceți încă 30-40 de minute până când se vor rumeni frumos. Se lasă să se răcească și se servesc.

Bon apetit!

Sursa: She loves biscotti

loading...

Prăjituri de lămâie cu semințe de mac – fine și aromate, perfecte pentru o cafeluță

Tartalete cu cremă de lămâie – fine, aromate, irezistibile și nemaipomenit de delicioase