in

Paste cu carne de pui și broccoli

Vă sugerez să încercați să pregătiți o rețetă interesantă de paste.

Datorită faptului că acestea nu sunt supraîncărcate cu smântână, ele au un gust destul de ușor și răcoritor.

Combinația de broccoli, carne de pui și lămâie adaugă niște note nemaipomenite neașteptate acestui fel de mâncare.

Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 6 porții, 499 kcal/porție

Ingrediente

  • 700 de grame de piept de pui
  • 340 de grame de paste
  • 2 pahare de broccoli
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi
  • O jumătate de linguriță de busuioc uscat
  • 2 pahare de supă de pui
  • 2 lămâi
  • Trei sferturi de pahar de lapte
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • O jumătate de pahar de parmezan
  • Sare
  • Piper negru măcinat

Cum se prepară?

De pe lămâi răzuiți coaja și stoarceți sucul.
Spălați puiul, uscați-l, tăiați-l în cubulețe mici și asezonați-l cu sare și piper.

Într-o cratiță cu fund gros încălziți la foc mediu uleiul de măsline și prăjiți puiul amestecând frecvent până când acesta este gata și se rumenește frumos. Scoateți puiul pe o farfurie.

În cratița în care s-a prăjit puiul adăugați usturoi mărunțit și busuioc.
Prăjiți amestecând continuu timp de 30 de secunde.

Adăugați 2 pahare și jumătate de apă, supa, sucul de lămâie și pastele.
Se amestecă, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10-12 minute până când pastele devin moi.

Dacă lichidul s-a evaporat aproape complet, iar pastele nu sunt încă pregătite, adăugați o jumătate de pahar de apă.
Se adaugă broccoli și coaja de lămâie în tigaie, se acoperă cu un capac și se gătește timp de 2-3 minute, până când broccoli capătă o culoare verde deschisă.

Scoateți capacul, adăugați laptele, parmezanul și puiul prăjit.
Gătiți câteva minute la foc mic până când sosul se îngroașă puțin.

Se condimentează cu sare și piper negru după gust și se servește.

Sursa: Mels kitchen cafe

loading...

Budincă de vanilie ușor de pregătit. Un desert ușor care nu îngrașă!

Carne de vită cu cartofi la cuptor. Extraordinar de gustos și foarte ușor de pregătit