in

Pârjoale din carne de porc și piept de curcan

De curând am descoperit pentru mine o combinație foarte reușită de carne tocată pentru pârjoale – curcan și porc.
Curcanul în sine este o carne dietetică, așa că se potrivește foarte bine în combinație cu grăsimea cărnii de porc.

Pârjoalele după această rețetă sunt foarte delicate și suculente, cu o crustă maro-aurie.
Se pregătesc destul de repede, așa că reușiți să le preparați chiar și după o zi de muncă.

Ca garnitură, cel mai bine se asortează cu pastele în combinație cu o salată de legume.

Timp de preparare: 40 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 20 de porții, 144 kcal/porție

Ingrediente

  • 450 de grame de carne de porc tocată
  • 450 de grame de carne de curcan tocată
  • 1 ceapă albă
  • 1 pahar și jumătate de pesmet
  • 1 ou
  • 2 linguri de pătrunjel
  • O jumătate de linguriță de sare
  • O jumătate de linguriță de usturoi uscat
  • Un sfert de linguriță de piper negru măcinat
  • 1 lingură de maioneză
  • Ulei

Cum se prepară?

Mai întâi de toate pregătim carnea tocată – în ultimul timp prefer să o fac acasă cu ajutorul unui robot de bucătărie pentru a fi sigură de calitatea produsului. Dar dacă timpul vă presează, o puteți folosi și pe cea gata cumpărată.
În plus, este și mai ieftin.

Ceapa este mai bine să o tocați într-un blender până la starea de piure sau tăiați-o foarte fin.
Într-un castron mare amestecați ambele tipuri de carne tocată, ceapa, o jumătate de pahar de pesmet, un ou, o lingură de maioneză, o jumătate de linguriță de sare, usturoiul uscat și o linguriță de piper negru măcinat.

Dacă vă place pătrunjelul, puteți tăia două linguri fin și adăugați-le în tocătură.
În loc de pesmet puteți lua câteva bucățele de pâine albă fără crustă – ea trebuie înmuiată în lapte, stoarsă puțin și trecută prin blender împreună cu ceapa.

Toate ingredientele se amestecă bine cu mâinile și compoziția se pune în frigider timp de o jumătate de oră.
Acest lucru este necesar dacă dorim să obținem niște pârjoale frumoase, dar dacă nu aveți timp puteți începe imediat să formați pârjoalele, sărind peste această etapă. Cel mai bine este să aveți mâinile înmuiate într-un pic de apă.
Pe o farfurie mare plată turnați pesmetul rămas.
Vă sugerez mai întâi să formați toate pârjoalele și doar după acesta să începeți să le prăjiți.

Presărați foarte bine din toate părțile pârjoalele cu pesmet și aranjați-le pe o suprafață plată.

Presați-le ușor pentru a le conferi forma dorită. Ghidați-vă după fotografie, cam așa pârjoale drăguțe ar trebui să obțineți.
Ele nu trebuie să fie foarte subțiri, cam de 2 centimetri grosime.

Există două moduri de gătit aceste pârjoale: numai pe tigaie sau folosind și cuptorul.
Dacă gătim doar pe tigaie, atunci luăm o tigaie cu o suprafață antiaderentă și încălzim în ea câteva linguri de ulei la foc mediu. Se poate folosi un amestec de ulei și unt.

Aranjați pârjoalele pe tigaie (cu mâinile uscate!). Prăjiți-le cam 3-5 minute până se formează o crustă aurie frumoasă.
Apoi întoarceți-le pe cealaltă parte și repetați procedura.
Reduceți focul, acoperiți cu un capac și gătiți pârjoalele pe ambele părți până sunt gata.
După aceasta le aranjăm pe prosoape de hârtie și așteptăm până când se absoarbe excesul de grăsime.

Dacă gătim cu ajutorul unui cuptor, atunci totul este mai simplu.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să le prăjiți într-o tigaie până au o crustă aurie, apoi puneți-le într-o formă pentru copt, acoperiți-le cu folie de aluminiu și dați-le în cuptor până când sunt gata.
Puteți turna o lingură de apă fiartă pe fundul formei de copt.
Timpul necesar pentru coacere va depinde foarte mult de dimensiunile pârjoalelor… De exemplu, dacă au dimensiuni medii, ar trebui să fie gata după ce sunt gătite pentru 10-15 minute la 180 de grade.

Pârjoalele din carne de porc și curcan sunt foarte suculente și delicate.
Ne place să le mâncăm cu paste și o salată simplă de roșii și castraveți.
De asemenea, ca garnitura este perfect potrivit și un piure de cartofi.
Poftă bună!

Sursa: Valya’s taste of home.

loading...

Chifle cu vișine care se topesc în gură

Sendviș cu șuncă, brânză și ou prăjit. Un mic dejun gustos și sățios