in

Jeleu de căpșuni stratificat. Un desert frumos și extraordinar de delicios

V-ar plăcea un astfel de jeleu frumos? Cu siguranță ar deveni o adevărată decorare a oricărei sărbători.

Desertul este făcut din cele mai simple ingrediente, totuși este destul de solicitant de preparat, mai ales din punctul de vedere al timpului necesar. Puteți împărți cu ușurință etapele gătitului în două zile.

Timp de preparare: 60 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 5 porții, 310 kcal/porție

Ingrediente

  • 5 pliculețe de jeleu de căpșuni
  • 1 pahar de frișcă (35% grăsime)
  • 5 căpșuni
  • frișcă bătută

Cum se prepară?

Pentru acest desert eu am luat pachetele mici de jeleu de căpșuni de la Dr.Oetker.
Fiecare astfel de plic este proiectat pentru 1 pahar de apă.

Esența acestui desert este în turnarea ingredientelor în straturi.
Stratul de jeleu de căpșuni se prepară după cum urmează: se toarnă conținutul plicului cu jumătate de pahar de apă clocotită și se amestecă până se dizolvă boabele de jeleu.

Se adaugă o jumătate de pahar de apă rece și amestecați din nou activ.
Pentru stratul cremos se toarnă conținutul plicului cu o jumătate de pahar de apă clocotită și se amestecă până se dizolvă boabele de jeleu.

Se adaugă o jumătate de pahar de frișcă rece și se amestecă din nou activ.
Începem să aranjăm desertul nostru de la primul strat de jeleu de căpșuni.

Se prepară dintr-un plic și se toarnă în pahare.
Paharele se acoperă cu folie alimentară și se dau la frigider pentru 1-2 ore, până la întărirea jeleului.

Apoi pregătim stratul de cremă dintr-un plic, îl răcim și-l turnăm uniform peste stratul de căpșună.
Din nou se acoperă paharele cu folie alimentară și se dau la frigider pentru 1-2 ore până la întărire.

Astfel se procedează până la sfârșit, încheind cu un strat de jeleu de căpșuni.
Jeleul finit este decorat cu frișcă și căpșuni proaspete. Se servește rece.

Sursa: The firsty ear blog

loading...

Orez cu frișcă și căpșuni

Pâine prăjită cu căpșuni după rețetă franțuzească