in

Chifle delicioase cu stafide și glazură cremoasă care se topește în gură

Vă propun să încercați să pregătiți o rețetă interesantă de chifle delicate, fine și extrem de moi care se combină de minune cu un pahar de lapte cald.

Timp de preparare: 180 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 15 porții, 338 kcal/porție

Ingrediente

  • 1 pahar și jumătate de lapte
  • 1 lingură de drojdie uscată activă
  • Trei sferturi de pahar de zahăr
  • 4 pahare de făină
  • O jumătate de linguriță de sare
  • O jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
  • 2 ouă
  • 130 grame de unt
  • O jumătate de pahar de zahăr pudră
  • 2 linguri de cremă de brânză
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 pahar de stafide

Cum se prepară?

Se amestecă împreună laptele cald, drojdia și o jumătate de pahar de zahăr și se lasă la o parte timp de aproximativ 10 minute.

Într-un castron separat combinați sarea, făina și nucșoară.
La amestecul de drojdie adăugați ouăle, 110 grame de unt moale și amestecați bine.
Se toarnă componentele umede în cele uscate și se amestecă aluatul cu un mixer timp de aproximativ 5 minute.

Adăugați stafidele bine spălate și uscate și frământați timp de încă un minut.
Dacă aluatul este prea umed, adăugați mai multă făină. El nu ar trebui să se lipească de bol, dar trebuie să fie moale și elastic.

Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească pentru câteva ore.
În acest timp aluatul ar trebui să se dubleze în volum.

Pentru a accelera acest proces, puteți pune bolul cu aluat într-un loc cald.

Împărțiți aluatul în 15 bucăți egale și modelați fiecare bucată în formă de sferă.

Acoperiți cu hârtie de pergament o tavă de copt cu dimensiunile de 30×40 centimetri.
Puneți chiflele în ea, acoperiți-le cu un prosop de hârtie și lăsați-le să stea încă 30 de minute până când se dublează din nou în volum.

Coaceți în cuptorul încălzit până la 190 de grade aproximativ 20-25 de minute sau până devin maro-aurii.
În timp ce chiflele se coc preparați siropul. Pentru aceasta se amestecă un sfert de pahar de zahăr și aceeași cantitate de apă într-o cratiță mică.

Aduceți amestecul la fierbere la foc mic și gătiți încă vreo câteva minute, până când siropul se îngroașă ușor. Puneți-l deoparte.
Pentru glazură amestecați crema de brânză, esența de vanilie, o jumătate de lingură de apă, zahărul pudră și untul rămas.

Aduceți compoziția la o consistență uniformă și puneți-o în frigider până la utilizare.
Dacă glazura este prea lichidă, adăugați mai mult zahăr pudră, dacă dimpotrivă, adăugați apă.

Când chiflele sunt gata, ungeți-le cu sirop de zahăr apoi, lăsați-le să se răcească timp de 5-10 minute și decorați-le cu glazură. Se servesc calde.

Poftă mare!

Sursa: Jo cooks

loading...

Sendviș cu șuncă, brânză și ou prăjit. Un mic dejun gustos și sățios

Chec neobișnuit din dovleac