in

Chec cu portocale

Sora mea mai mică este gata să mănânce portocale cu kilogramele. Recent a fost ziua ei de naștere, deci am avut un motiv în plus să o răsfăț.

Rețeta checului cu portocale îmbină de minune toate preferințele culinare în materie de desert al omagiatei, așa că nu am ezitat să o pregătesc.

Este un tort foarte fin, aerat, suculent și cu un miros îmbietor de citrice, iar glazura a completat perfect gustul, creând un adevărat miracol portocaliu.

Tortul se coace destul de ușor dacă sunteți prieteni cu albușurile bătute.
Pregătirea aluatului mi-a luat aproximativ 20 de minute.
În loc de glazură este posibil să se facă și ganache de ciocolată care se combină perfect cu gustul de portocale.

Timp de preparare: 90 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 12 porții, 305 kcal/porție

Ingrediente

  • 225 de grame de făină
  • 300 de grame de zahăr
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 portocale
  • 120 de mililitri de ulei
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 6 ouă

Cum se prepară?

Mai întâi de toate hai să ne ocupăm de portocalele pentru prăjitura noastră.
Acestea trebuie să fie spălate bine cu o perie sub apă fierbinte și uscate, deoarece în rețetă vom folosi și coaja.

Luați un răzuitor mic și răzuiți partea portocalie, încercând să nu o atingeți pe cea albă.
Apoi stoarceți sucul din portocale. Trebuie să obțineți 180 de mililitri de suc.
Eu am avut fructe foarte suculente și un bun storcător pentru citrice, așa că au fost suficiente doar două portocale.

Într-un castron mare amestecați făina, praful de copt și coaja de portocală. Se amestecă bine astfel încât toate ingredientele să fie distribuite uniform. Puneți amestecul deoparte. Încălziți cuptorul până la 170 de grade.

Gălbenușurile se separă de albușuri și se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr și esența de vanilie (în loc de esență de vanilie puteți lua zahăr vanilat și să îl înlocuiți cu o parte din zahărul obișnuit).

În timp ce bateți gălbenușurile, ghidați-vă după culoare. Compoziția ar trebui să devină deschisă la culoare și să crească în volum.
În timp ce continuați să bateți adăugați sucul de portocale și untul. În această etapă, compoziția va fi destul de lichidă.

Amestecul obținut se toarnă în castronul cu ingredientele uscate și se amestecă ușor până la omogenizare.
Puteți continua să utilizați mixerul, dar setați viteza minimă.

Dacă acest lucru nu este făcut, făina va zbura în toate direcțiile.
Compoziția portocalie ar trebui să arate la fel ca în fotografie.

Bateți albușurile împreună cu zahărul rămas și un praf de sare.
Ar trebui să se îngroașe, să crească volumul și să păstreze forma bine.

Prin consistența sa, această compoziție se aseamănă cu spuma de ras. Aveți suficientă răbdare, acest proces nu este rapid.
Ar trebui ca albușurile și vasul în care se bat să stea în prealabil la frigider.
Turnați albușurile bătute în castronul cu aluat și amestecați ușor cu spatula de sus în jos până la unificare.

Eu folosesc o formă de copt mare cu o gaură în mijloc (diametru 26 cm, înălțime aproximativ 9 cm). Ea trebuie unsă cu unt și tapetată cu făină.
Dacă aveți numai forme mici, puteți reduce cantitatea de ingrediente sau puteți împărți aluatul în două părți.
Fără o gaură în centru un cupcake înalt nu se coace uniform.

Aluatul se pune în forma pregătită și se nivelează.
Țineți cont de faptul că în timpul procesului de coacere, checul nostru de portocale va crește, lăsați-i puțin spațiu.
Coaceți tortul într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ o oră, verificând periodic cu o scobitoare.
După coacere, este mai bine să-l lăsați să stea în cuptorul ușor întredeschis pentru o perioadă de timp, apoi să-l transferați pe suprafața unde se va răci complet.

În timp ce blatul se răcește, puteți pregăti ceva pentru decor.
De data aceasta am făcut glazura, deși dacă timpul este scurt puteți folosi doar zahăr pudră.
De asemenea, aroma de portocale se combină de minune cu ganache-ul de ciocolată.

Pentru glazură luați un bol de sticlă și amestecați 1 pahar și jumătate de zahăr cu 2 linguri de suc de portocale.
Adăugați o linguriță de coajă rasă de portocală, un praf de sare și jumătate de lingură de unt.

Puneți amestecul în cuptorul cu microunde pentru 15-20 de secunde și amestecați-l până se înmoaie.
Dacă vă place glazura lichidă, utilizați-o imediat. După 15 minute ea se va îngroșa un pic și va deveni mai ușor de lucrat cu ea.

Decorați cu glazură blatul răcit, tăiați felii și serviți. Poftă mare!

Sursa: Ma fleur d’oranger

loading...

Pâine prăjită cu căpșuni după rețetă franțuzească

Pizza cu fructe – O rețetă neobișnuită de desert