in

Carne de vită cu cartofi la cuptor. Extraordinar de gustos și foarte ușor de pregătit

În ciuda unui număr mare de ingrediente, acest fel de mâncare se pregătește relativ simplu și rapid.

Puteți înlocui cu ușurință carnea de vită cu carne tocată de curcan sau de miel, oricum va fi delicios.

Timp de preparare: 75 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 8 porții, 628 kcal/porție

Ingrediente

  • 700 de grame de cartofi
  • 2 linguri de unt
  • O jumătate de pahar de lapte
  • O jumătate de pahar de parmezan
  • 1 pahar și jumătate de brânză cheddar
  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță de usturoi uscat
  • 900 de grame de carne de vită tocată
  • 1 ceapă albă
  • 2 morcovi
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 pahar și un sfert de supă de carne de vită
  • 1 linguriță de sos Worchester
  • O jumătate de pahar de porumb congelat
  • O jumătate de pahar de mazăre verde congelată
  • Oregano uscat
  • Cimbru uscat
  • Rozmarin uscat
  • Sare
  • Piper negru măcinat

Cum se prepară?

Porumbul și mazărea se pun la dezghețat. Încălziți cuptorul până la 190 de grade.
Ungeți cu unt o formă pentru copt cu dimensiunile de 22×33 de centimetri.

Se fierb cartofii în apă puțin sărată, apoi apa se scurge.
Adăugați laptele, untul, câte o jumătate de pahar de parmezan și de cheddar, usturoiul uscat, precum și sare și piper după gust.

Pisați cartofii bine până când se obțineți un piure. Se adaugă gălbenușul de ou și se amestecă.
Morcovul și ceapa se taie în cuburi mici, iar usturoiul se pisează.

Într-o tigaie mare pe foc mediu se prăjesc împreună carnea tocată, morcovii, ceapa și usturoiul, se condimentează cu sare și piper negru măcinat după gust.

După 5-7 minute se scurge excesul de lichid din tigaie.
Se adaugă făina și se amestecă, se prăjește timp de un minut la foc mare amestecând constant.

Adăugați pasta de tomate, bulionul, sosul Worchester și ierburile aromate uscate după gust.
Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul la minimum și gătiți timp de 10 minute.

Adăugați porumbul și mazărea dezghețate.
Puneți amestecul de carne cu legume în forma pentru copt pregătită anterior, deasupra turnați piureul de cartofi și presărați cu un pahar de cheddar ras.

Coaceți timp de 35-40 de minute până când marginile devin maro-aurii.
Lăsați să se odihnească timp de 10 minute în cuptor înainte de servire.

Se servește cald. Poftă mare!

Sursa: Mels kitchen cafe

loading...

Paste cu carne de pui și broccoli

Brioșe cu portocală