in

Brioșe cu portocală

Încercați să pregătiți aceste brioșe delicioase, care datorită aromei fine de portocală reprezintă o bază excelentă pentru experimentare și cu alte ingrediente.

Rețeta este foarte flexibilă: puteți adăuga ciocolată neagră sau albă, fructe de pădure sau puține stafide în aluat, oricum va fi delicios.

Serviți-le calde sau complet răcite.

Timp de preparare: 40 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 12 porții, 219 kcal/porție

Ingrediente

  • Trei sferturi de pahar de zahăr
  • 1 lingură de coajă de portocală
  • 1 pahar și trei sferturi de făină
  • 2 lingurițe și jumătate de praf de copt
  • Un sfert de linguriță de sare
  • 2 ouă
  • 75 de grame de unt
  • Un sfert de pahar de smântână
  • Un sfert de pahar de lapte
  • O jumătate de pahar de suc de portocală
  • O jumătate de linguriță de esență de vanilie

Cum se prepară?

Încălziți cuptorul până la 190 de grade. Acoperiți cu hârtie de copt formele pentru brioșe.
Într-un castron mare amestecați zahărul și coaja rasă de portocală.
Adăugați făina, praful de copt și sarea și amestecați până la omogenizare.

Se topește untul și se răcește până la temperatura camerei.
Într-un castron separat bateți ouăle împreună cu untul, smântâna, laptele, sucul de portocale proaspăt stors și esența de vanilie până la o consistență uniformă.

Faceți o adâncitură în ingredientele uscate și turnați amestecul acolo.
Apoi amestecați cu o lingură sau o spatulă până la omogenizare. Nu amestecați prea mult.

Puneți aluatul în formele pentru copt pregătite, umplând aproximativ trei sferturi din volumul acestora.
Este bine să nu turnați mai mult, deoarece prăjiturile se vor mări substanțial în volum.
Coaceți timp de 15-20 de minute verificând periodic cu o scobitoare.

Lăsați-le să se răcească timp de 10 minute, apoi scoateți-le din forme și lăsați să se răcească definitiv.
Brioșele vor fi neutre ca gust, așa că noi preferăm să le tăiem în jumătate și să le ungem cu Nutella.
Se păstrează cel mai bine la temperatura camerei într-un recipient care se închide ermetic.

Sursa: Pretty simple sweet

loading...

Carne de vită cu cartofi la cuptor. Extraordinar de gustos și foarte ușor de pregătit

Frittata cu ardei gras, cartofi și brânză