in

Legătura nebănuită dintre varza murată și apariția cancerului

Murăturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentație acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanțe biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc.

Sub influența microflorei de fermentație, acestea capătă valoare nutrițională deosebită, devenind practic alimente funcționale probiotice. Alimentele probiotice îmbunătățesc digestia, stimulează detoxifierea și întăresc sistemul imunitar.

„Murăturile reprezintă soluția pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile – B-uri în special și minerale din legume. Sunt o sursă importantă de fibre pe perioada iernii, alături de cereale integrale și fructe. Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. În plus, conțin în urma fermentației cantități crescute de drojdie cu conținut bogat în vitamine din grupul B”, spune nutriționistul Ștefan Ionuț

Varză murată lupta împotriva cancerului

Se știe că broccoli, varză și conopidă sunt alimente excelente care ajută la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a arătat că varza murată are chiar mai multe proprietăți în lupta împotriva cancerului. S-a constatat că prin intermediul procesului de fermentație, izotiocianații joacă un rol important în eliminarea substanțelor cancerigene din organism.

De asemenea, s-a constatat că glucozinolații din varză murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale și flavonoidele protejează pereții arterelor de daunele oxidative, potrivit doctorulzilei.ro.

Varza murată este o bună sursă de vitamina C: De-a lungul istoriei, varza murată a fost considerată un aliment necesar în călătoriile de lungă durată, deoarece ajuta echipajul să nu se îmbolnăvească de scorbut – o boală teribilă cauzată de o deficiență de vitamina C. S-a constatat că o porție de varză murată în fiecare zi asigură necesarul de vitamina C de care o persoană are nevoie.

Varza murată este un tratament tradițional pentru ulcer: S-a dovedit că varza este o sursă excelentă de vitamina U, care poate ajuta la vindecarea ulcerului peptic. Sucul de varză crudă s-a dovedit că reprezintă un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murată reprezintă o altă sursă de vitamina U.

Varza murată este un aliment probiotic: Procesul de acid lactic, care păstrează varza murată, este îmbogățit cu puteri probiotice. Astfel, varza murată este un aliment plin cu probiotice sănătoase.

Combate anemia: Varza murata conține: vitamine din complexul B, magneziu, acid folic, potasiu, fier și iod. Are efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. Consumul constant de varză murată stabilizează și tratează oscilațiile de tensiune arterială.

Întărește sistemul imunitar: Varza murata este mai bogată în vitamina C decât varza în stare proaspătă, oferă protecție antioxidantă și ajută la întărirea sistemului imunitar.

Slăbește:/strong> Este unul dintre puținele alimente ce are calorii „negative” – cu cât mănânci mai multă varză, cu atât slăbești mai mult. În plus, reglează digestia și ajută la detoxifierea organismului.

Surse selective: andreilaslau.ro, doctorulzilei.ro, csid.ro

loading...

Bicarbonatul de sodiu te face mai tânără și mai frumoasă – Cum trebuie să îl folosești?

Neurologii ne învață cum să fim mai fericiți – 9 sfaturi esențiale pentru orice persoană