Uite ce se va întâmpla dacă consumi zilnic miere cu nuci: efectul este imediat – pe lângă faptul că te ajută să slăbești, acest remediu poate trata și anemia. Mierea de albine reprezintă o sursă excelentă de substanțe benefice sănătății, plecând de la zaharurile naturale ce-ți conferă energie și ajungând la enzime și alți compuși organici ce-ți stimulează sistemul imunitar și îți fortifică organismul.

Nucile sunt folosite înca din antichitate și larg apreciate pentru capacitatea lor de vindecare. Reprezintă o sursă extraordinară de grăsimi naturale, acizi grași Omega 3 (deosebit de benefici pentru sănătatea sistemului cardiovascular), iod (substanță indispensabilă bunei funcționări a glandei tiroide) precum și o mulțime de alți compuși care susțin sănătatea organismului.

Uite o cură pentru îmbunătăţirea sănătăţii, bazată pe preparatul format din amestecul de nuci și miere, ce îmbină calitatățile celor două super-alimente. Îți va întări sănătatea și vei obține o mulțime de beneficii, în plus îl poți include în dieta de zi cu zi și este și foarte delicios.

Cum se prepară?

Amestecă jumătate de kilogram de miez de nucă (de preferat mărunțit în prealabil) cu 500 g de miere de albine (de preferat polifloră), apoi lasă-l la măcerat 2-3 zile într-un vas închis ermetic, într-un loc ferit de lumină și răcoros.

Cum se administrează?

În fiecare dimineață, pe stomacul gol, ia o lingură din acest amestec și nu mai mânca nimic timp de jumătate de oră, după care poți reveni la regimul normal.

Acest remediu poate trata anemiile, calmează durerile de cap şi îți conferă o stare generală de bine. De asemenea, combate hipertensiunea arterială, ulcerul şi problemele gastrice. Este foarte util celor care țin dietă, deoarece furnizează organismului o mulțime de nutrienți necesari bunei funcționări.

Dietă recomandată pentru slăbire:

Pentru mic dejun, optați pentru un iaurt grecesc 10% și o banană. Puteți adăuga și o porție de fulgi de ovăz (în jur de 100g), fără dulceață sau miere de albine. La prânz și cină puteți consuma carne fără grăsime (piept de pui, cotlet sau mușchi de porc, mușchi de vită, curcan, pește) și legume crude (salată).