in

Ce se întâmplă dacă bei apă cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol?

Ce se întâmplă dacă bei apă cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol? Vezi în continuare efectele benefice ale acestui amestec dacă este consumat încă de la prima oră a dimineții.
Așa cum bine știți, bicarbonatul de sodiu îl puteți folosi la aproape orice. Este foarte ieftin, dar este un ingredient foarte puternic.
Acest ingredient poate fi folosit pentru a lupta împotriva răcelilor și chiar împotriva cancerului. De asemenea, îl puteți folosi pentru igiena orală, pentru a prepara un deodorant și altele. Poate preveni sau chiar trata probleme de sănătate precum diareea, aciditatea gastrică, intoxicația cu medicamente, acidoza metabolică și ulcerul peptic.
Cum se prepară apa cu bicarbonat de sodiu? Foarte, foarte simplu: amestecați până la dizolvare o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă (de mărime medie).

Care sunt beneficiile consumului de apă cu bicarbonat de sodiu?

Neutralizează acidul din stomac

Acest amestec poate neutraliza acidul din stomac și vă ajută să restabiliți echilibrul pH-ului.
Celebrul doctor și laureat al premiului Nobel Otto Warburg a descoperit că celulele canceroase nu pot supraviețui într-un mediu alcalin; aceste celule prosperă doar într-un corp acid.
Cu alte cuvinte, păstrând corpul alcalin, ne protejăm de fapt sănătatea.

Ameliorează pirozisul (arsurile esofagului)

Care sunt cauzele pirozisului? Potrivit experților, arsurile la stomac sunt de obicei cauzate de acumularea unei cantități mari de acid în stomac. Atunci când acest acid urcă spre esofag, veți simți o senzație de arsură, un disconfort cunoscut drept pirozis. Bicarbonatul de sodiu neutralizează eficient acidul.

Elimină infecția urinară

Celulele canceroase și bacteriile prosperă într-un mediu acid. Dacă suferiți de o infecție urinară, consumați zilnic apă cu bicarbonat de sodiu, până când infecția este vindecată. O linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar cu apă este mai mult decât suficientă.
Dacă simptomele persistă, consultați-vă medicul. Acest remediu cu bicarbonat de sodiu nu înlocuiește tratamentul medicamentos al infecțiilor urinare, dacă acest lucru este necesar.

Ameliorează durerile de gută

Ce este guta? Guta reprezintă inflamarea articulațiilor și este cauzată de acumularea de acid uric în organism. Puteți bea un amestec de apă cu bicarbonat de sodiu pentru a calma durerile de gută întrucât această combinație previne acumularea de acid în organism.

Reduce simptomele de frig și ale gripei

Bicarbonatul de sodiu poate interveni, în mod eficient, asupra virusului din organism, dacă este consumat în stadiile incipiente ale infecției. Acestea sunt dozele recomandate:
Ziua 1: șase doze de jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu un pahar de apă rece-călduță la fiecare două ore.
Ziua 2: patru doze din același amestec la fiecare trei ore.
Ziua 3: două doze de amestec – una dimineața și una seara.
Ziua 4: o doză pe zi până când simptomele dispar.

Ameliorează disconfortul creat de piatra la rinichi

Ar trebui să fiți atenți deoarece acumularea de acid uric poate cauza formarea de pietre la rinichi. Consumând apă cu bicarbonat de sodiu în mod regulat, veți ajuta organismul în procesul de dizolvare a pietrelor și veți preveni formarea altora noi. Ar trebui să vă consultați medicul înainte de a utiliza acest remediu.

Îmbunătățește performanța fizică

Printre alte lucruri, bicarbonatul de sodiu poate îmbunătăți și performanța fizică, alcalinitatea reducând din cantitatea de acid lactic produsă de mușchii. Vă veți putea antrena la o intensitate mai ridicată dacă veți consuma acest remediu simplu.

Test pentru aciditatea din stomac

Iată ce trebuie să știți: stomacul produce acid clorhidric, sau HCL, pentru a ajuta la digestie. HCL este necesar pentru a descompune proteinele în aminoacizi esențiali, stimulează pancreasul și previne bolile prin eliminarea bacteriilor dăunătoare. O cantitate scăzută de acid clorhidric poate provoca o varietate de probleme gastrice, inclusiv arsuri la stomac, indigestie, constipație și balonare.
Pentru a testa nivelul de acid din stomac, există metode pe care le puteți încerca acasă. Cele mai precise metode sunt totuși testele de laborator. Cum efectuați un test la domiciliu?
Amestecați un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o sticlă cu apă rece. Cronometrați de cât timp este nevoie sa eructați (râgâiți) după ce ați băut amestecul, dimineața, pe stomacul gol, fără a bea sau mânca ceva. Ar trebui să eructați în 2-3 minute dacă nivelul de acid clorhidric este adecvat.
Sperăm că ați găsit acest articol util și că îl veți împărtăși cu prietenii și familia.

15 alimente care nu îngrașă niciodată, indiferent de cantitatea în care le consumi

O singură linguriță din acest amestec reduce colesterolul, crește imunitatea și vă ajută să slăbiți