in

Dieta cu limonadă. Sucul minune al verii care te va ajuta să slăbeşti!

Cura cu limonadă a fost creată de Stanley Burroughs cu 50 de ani în urmă, reprezentând la momentul respectiv o metodă rapidă de detoxifiere intensă a organismului atât pentru cei cu un regim alimentar şi un stil de viaţă nesănătos cât şi pentru cei ce nu urmau niciun program sportiv, având o viaţă sedentară.

După ce mai multe persoane au urmat aceasta cură s-au observat şi alte efecte, precum ameliorarea depresiei, creşterea nivelului energiei, scăderea uşoară in greutate, ameliorarea durerilor cronice şi un aspect mai tânăr al pielii, astfel presupunându-se că aceasta cură ar elimina şi toxinele.

Aceasta dietă cu scop principal de detoxifiere nu durează mai mult de două săptămâni şi nu este indicată persoanelor subnutrite.

Cu timpul însă aceasta a fost adoptată pentru eliminarea surplusului de kilograme, cura cu lamai devenind celebră după ce Beyonce a anunţat o scădere în greutate de aproximativ 9 kg in circa 10 zile, la fel cum promite dieta. Această dietă intră in categoria dietelor de slăbit rapide, ea promiţând o pierdere in greutate de 1 kilogram pe zi, daca este ţinută cu stricteţe. Persoanele care suferă de diverse afecţiuni, ar trebui sa întrebe un medic înainte de a urma această dietă.

Înainte de a începe această dietă

Este foarte important să îţi fie uşor să duci o dietă până la capăt. Aceasta fiind o formă de „post” nu este potrivită pentru oricine. Unii oameni aleg să nu îşi uşureze munca în această detoxifiere destul de extremă. Noi personal, credem că este o alegere bună să permitem corpurilor noastre să se adapteze la acest proces de curăţare pentru a permite sistemului digestiv să intre mai uşor în repaus.

Înainte de a începe cura este ideal pentru o perioadă scurtă să trecem pe mâncare uşor digerabilă. Salate fără carne, supe cu mai multe tipuri de legume, sucuri de fructe şi „smoothie-uri”.

Care sunt regulile dietei cu limonadă?

Cura cu limonadă pentru eliminarea surplusului de kilograme constă în consumul exclusiv de limonadă, 6 porţii pe zi, timp de 10 zile. Limonada se obţine astfel:

– 2 linguri suc de lămâie proaspăt
– 2 linguri sirop de arţar organic, gradul B
– un vârf de linguriţă de piper roşu (cayenne);
– 300 de ml apă filtrată sau apă plată.

1. în fiecare dimineaţă, timp de 6 zile, începe-ţi ziua cu 2-3 căni de apă călduţă cu sare. Această apă ajută la curăţarea rapidă a colonului. Cea mai eficientă este sarea de mare. Ideal ar fi să puneţi 2 linguri de sare de mare la 1 litru de apă.

2. La o jumătate de oră după ce consumaţi apa cu sare, beţi un pahar de apă călduţă cu lămâie. Ea ajută la detoxifiere şi la energizarea organismului.

3. Între mese consumaţi multă limonadă, îndulcită cu puţină miere.

4. În fiecare zi se consumă între 4 si 9 pahare de limonadă.

6. Orele de mese trebuie respectate cu stricteţe.

7. Dieta nu trebuie prelungită mai mult de 14 zile şi nici repetată intr-o perioadă mai scurtă de 6 luni de la prima dietă deoarece presupune un stres destul de mare pentru organism.

8. Sunt interzise dulciurile, alimentele procesate, făina alba, zahărul, alimentele de tip fast food, grăsimile şi sucurile artificiale.

9. Sunt permise doar fructele şi legumele, sucurile naturale si în general, mâncărurile foarte uşoare, sărace din punct de vedere caloric în primă instanţă.

10. Limonadele nu trebuie consumate in timpul meselor sau cu 10 minute înainte şi după acestea.

11. În fiecare zi nu trebuie să se consume mai mult de 1000 de calorii. Uneori chiar se recomandă să nu se depăşească 700 de calorii in fiecare zi.

12. După încheierea dietei, o săptămâna trebuie sa consumi 1500 de calorii pe zi, iar următoarea săptămână 1600 de calorii pe zi, pentru a evita îngrăşarea.

După aproximativ 10 zile se recomandă introducerea treptată a celorlalte alimente in regimul zilnic, începând cu supe, legume şi fructe proaspete, apoi carnea şi in final dulciurile şi grăsimile. În timpul dietei nu este recomandat sa faceţi sport fiindcă oricum organismul nu va dispune de energia necesara si riscaţi sa leşinaţi sau să vă lezaţi organismul fiindcă dieta este foarte săracă energetic dar şi pentru că această dieta predispune oricum la topirea masei musculare prin nevoile proteice ale organismului, dacă faceţi sport creşteţi nevoia proteică a organismului si metabolismul proteic este afectat si mai mult.

Specialiştii interzic această dietă persoanelor cu probleme gastro-intestinale.

Această dietă nu este recomandată pentru toată lumea deoarece cantitatea mare de acid citric din lămâi irită mucoasele tubului digestiv, agravează bolile inflamatorii intestinale şi toate dezechilibrele digestive, agravează afecţiunile gastrice (gastrite, ulcere), produc diaree sau la polul opus constipaţie.

In plus, deoarece dieta este una de detoxifiere, poţi experimenta simptome ca: dureri de cap, greţuri, vărsături, pofte, oboseala, iritabilitate. Majoritatea simptomelor se manifesta pe termen scurt însă în cazul in care simptomele persista, este indicat sa renunţi la dietă

loading...

De ce ar trebui să păstraţi coaja de la banane şi portocale? Vezi toate beneficiile și utilizările

Detox-ul de 3 zile cu supă. Luptă împotriva inflamaţiei, grăsimii abdominale şi bolilor.