in

Băutura naturală care te ajută să-ți întărești sistemul imunitar

Primăvara se apropie cu pași repezi, iar odată cu schimbarea anotimpului este posibil să ne confruntăm cu stări de oboseală, scăderea nivelului de energie și chiar bine-cunoscuta astenie. Tocmai de aceea, sfârșitul iernii este un moment propice pentru a acorda mai multă atenție alimentației, exercițiilor fizice și, nu în ultimul rând, hidratării organismului.

În continuare vom vorbi despre o băutură naturală, care, pe cât de ușor este de realizat, pe atât de benefică este pentru organism.

Datorită ingredientelor pe care le conține, această băutură îmbunătățește circulația, combate colesterolul “rău” (LDL), întărește sistemul imunitar și împiedică retenția de apă.

Cum se prepară această băutura naturală?

Ingrediente

  • 2.5 litri de apă plată
  • o linguriţă de ghimbir sub formă de praf
  • un castravete de dimensiuni medii tăiat în felii subțiri
  • o lămâie de dimensiuni medii tăiată în felii subțiri
  • 12 frunze de mentă

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele într-un vas adânc, după care toarnă apa peste ele și lasă-le să stea peste noapte. Următoarea zi, îndepărtează frunzele de mentă, feliile de lămâie și cele de castravete.

Apoi, toarnă băutura obținută într-un pahar și ia înghițituri mici din ea, de mai multe ori, pe tot parcursul zilei, până când ai terminat jumătate din cantitate. O poți lua cu tine într-o sticlă oriunde. Băutura rămasă se poate păstra la frigider până la două zile.

Consumă această băutură sănătoasă timp de 14 zile, fără întrerupere. Este important să știi că nu are efecte secundare pentru organism și te hidratează foarte bine.

Beneficiile ingredientelor conținute de această băutură naturală

Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imuno-stimulant, antioxidant și stimulant al sistemului digestiv prin creșterea secreției de mucus protector al mucoasei gastrice, împiedicând declanșarea ulcerului gastric ori duodenal. Are chiar și proprietăți antivirale și antifungice.

În combinație cu apa, castravetele poate deveni soluția ideală pentru a reduce tensiunea arterială. Această legumă oferă hidratare și doza zilnică recomandată de potasiu, îmbunătățind circulația sanguină și funcționarea inimii. În plus, castravetele relaxează musculatura, combate circulația deficitară și retenția de apă.

Lămâia, un fruct popular pentru proprietățile sale terapeutice, ajută la întreținerea sistemului imunitar și te protejează de diferite tipuri de infecții. Aceasta mai joacă și rolul de purificator al sângelui. Lămâia este un fabulos antiseptic, iar sucul acesteia, în combinație cu apa, face minuni pentru cei cu probleme de inima, datorită conținutului ridicat de potasiu.

Menta stimulează secreția și eliminarea bilei datorită prezenței compuşilor flavonoizi. Menta mai are proprietăți anti-fermentative, dezinfectante – datorate în principal taninurilor – precum și proprietăți spasmolitice.

Ingredientele din această băutură au o mulțime de beneficii pentru sănătate și ajută la curățarea organismului. Astfel este stimulat procesul natural de detoxifiere al organismului.

loading...

Prăjitura cu ciocolată îți lasă gura apă – cât de simplă este această rețetă, fără făină?

Dieta Dukan – ghid pentru dieta cu care poți slăbi rapid până la 5 kg într-o săptămână