in ,

3 alimente care regenerează ficatul în scurt timp: include-le în dietă începând de azi

Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui.
Află care sunt cele 3 alimente care regenerează ficatul în scurt timp

1. Usturoiul

Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor.
În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine.
Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt. Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și include-l în preparatele culinare cât mai des.

2. Grepfrut

Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți, grepfrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.
Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul. Ajută și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conține grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii.
Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănâncă un fruct întreg, preferabil la micul dejun.
Atenție! Dacă iei anumite medicamente, consultă medicul. Grepfrutul poate interacționa cu anumite medicamente.

3. Sfecla roșie

Sfecla roșie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conține betacaroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului. Sfecla roșie este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic.
Vezi mai jos cum poți prepara salată de sfeclă roșie și nuci.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubulețe
  • două lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare și consum
Amestecă toate ingredientele și mănâncă două lingurițe din ea din două în două ore timp de o săptămână. Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată odată și să-ți faci o astfel de salată în fiecare zi. Dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.

Cum se consumă usturoiul dacă vreți să dați rapid și ușor burta jos?

dieta Irina Reisler - salata de patrunjel

Dieta Irina Reisler: cum a reușit să piardă celebra Irina Reisler într-un singur an 44 kg?