Atunci când urmezi o cură de slăbit, o serie de alimente (cereale, lactate, produce procesate) sunt tăiate de pe listă. Rezultatele nu întârzie să apară, destul de repede în cazul unor regimuri specifice, cum este cel Paleo.

Dar în cazul unor astfel de diete există o fază de stagnare, unde slăbirea încetează, iar metabolismul încetinește. Reapar astfel problemele legate de acnee, alergii și afecțiuni digestive.

Dacă urmezi dieta Paleo sau orice altă dietă care se ghidează după aceleași principii, este bine să ții cont de aceste sfaturi pentru evitarea stagnării:

Consumă mai ales plante
Este indicat să te ghidezi după aceste două principii esențiale:
Consumă 80% legume fără amidon
Încetează să mai mănânci după ce te simți 80% sătul

Legumele fără amidon sunt cele crucifere, pline de nutrienți care mențin sănătatea sistemului digestiv și a întregului organism. Alimentele vegetale sunt o sursă bogată de fibre care hrănesc bacteriile benefice din tractul gastrointestinal. Pe măsură ce consumă acest material fibros natural, bacteriile eliberează grăsimi de legături scurte care calmează problemele de stomac.

Celulele intestinale se bazează pe producția de butirat, realizată de bacteriile benefice din stomac. Fără acesta, celulele intestinale mor. De asemenea, butiratul ajută la controlarea inflamației din tractul intestinal.

Semințele asemănătoare cerealelor
Un exemplu este cercetarea din 2010 care a comparat ecosistemul intern a două grupuri de copii. Unul din grupuri trăia în Africa, iar celălalt în Florența, Italia. Ambele grupuri erau formate din copii de aceiași vârstă.

Cercetătorii au descoperit că cei mici din Africa rurală au un ecosistem intern mai sănătos față de cei din Italia. Cei din Africa au o dietă constituită mai ales din fibre și zaharuri complexe vegetale, consumând foarte puține cantități de proteine animale.

Dacă urmezi o dietă tip Paleo și rezultatele nu apar, este indicat să reintroduci în regimul alimentar semințe precum amarant, hrișcă, mei și quinoa.

Importanța probioticelor
Consumă mult kefir din lapte de cocos, un probiotic popular extrem de eficient.
Consumă condimente, mirodenii și alte mixuri de ierburi fermentate.
Astfel vei reduce din inflamația de la nivelul intestinelor, metabolismul va începe să funcționeze din nou norma și procesul de slăbit își va relua cursul firesc.