Reţeta de salată cu dovlecei şi maioneză este uimitoare pentru perioada verii! Este atât de cald afară încât ne ferim de tot ceea ce înseamnă gătit, astfel fructele crude, legumele şi salatele au devenit obligatorii pentru aceste zile toride.

Alimentele vedetă de astăzi sunt dovleceii.

Folosim dovleceii în aproape orice fel combinaţie, fie că îi consumăm cruzi cu nişte mujdei de usturoi, pane sau pe grill asezonaţi cu puţină sare sunt un fel de mâncare relativ uşor de preparat şi ajută în procesul de slăbire.
Următoarea salată pe care o vom prezenta este perfectă pentru un mic dejun reuşit sau de ce nu, o cină simplă.

Ingrediente:

• 2-3 căţei de usturoi ( sau după gust)
• Sare (după gust)
• piper
• apă
• 1 gălbenuş de ou
• 250 ml ulei
• 1-2 linguri muştar
• 2-3 dovlecei mari
• 140 g iaurt gras

Mod de preparare :

Se curăţă dovleceii de coaja, cu ajutorul unui cuţit economic, apoi se taie în două, se scot seminţele şi se dau pe răzătoarea mare.

Intr-o oala se adaugă apă cu sare şi se pune pe foc până la fierbere. Când aceasta va ajunge la temperatura de fierbere vom adăuga dovleceii daţi pe răzătoare şi vom lăsa la foc potrivit până când aceştia sunt fierţi, aproximativ 10-15 minute.

După ce aceştia au fiert îi vom pune într-o strecurătoare, sub un jet de apa rece pentru a îi răci şi din când în când vom apăsa cu o spatulă pentru a îi scurge de apă.

Intre timp vom pregăti maioneza pentru salată.

Fiţi foarte atent ca toate ingredientele să fie la aceeaşi temperatură pentru a nu se tăia maioneza in timpul preparării. Vom amesteca temeinic un gălbenuş cu muştarul şi uleiul până la o consistenţă fină şi închegată.

În final se curăţă usturoiul şi se pisează.

Se va amesteca maioneza şi iaurtul cu dovleceii scurşi şi tăiaţi fin, se condimentează cu piper şi sare după gust, în final se adaugă şi usturoiul, după care este gata de servire.

Poftă bună!