Dieta cu limonada pare destul de atrăgătoare, mai ales vara, datorită accentului pus pe consumul sucului de lămâie. Haideți să aruncăm o privire la ceea ce este defapt dieta cu limonada.

Pe langa faptul ca este o bautura foarte racoritoare si delicioasa, limonada este un adevarat ajutor atunci cand vine vorba de slabire, motiv pentru care a fost si conceputa dieta cu limonada.

Ce este dieta cu limonada?

Dieta pe bază de limonada este o dietă de detoxifiere, care promovează pierderea rapidă în greutate. Dieta presupune consumul unui amestec special de limonada (spre deosebire de limonada obișnuită), pentru a-i conferi corpului mineralele și substanțele nutritive vitale, în timp ce curăță profund sistemul și țintește eventualele probleme de greutate pe care le aveți.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că dieta cu limonada este o dietă intensă și nu este potrivită pentru toată lumea. Va trebui să evaluați dacă sunteți sau nu capabili să urmați această dietă.

dieta cu limonada

În ce constă dieta cu limonada?

Dieta cu limonada nu include nici un aliment solid. Veți consuma o limonada specială, pregătită cu sirop de arțar, ardei cayenne, apă și suc de lămâie sau lămâie verde. Această combinație de limonada trebuie consumată de aproximativ 10-12 ori pe zi, pentru a vă ajuta să vă curățați sistemul din interior. În plus față de limonada, vi se va cere să consumați ceai laxativ pe bază de plante, împreună cu apă sărată.

Dieta cu limonada poate da rezultate foarte buna si atunci cand incercati sa scapati de celulita, afectiune despre al carui tratament stim cu totii ca se bazeaza in mod special pe detoxifierea organismului.

Care sunt beneficiile dietei cu limonada?

Există o serie de beneficii atribuite dietei cu limonada. Unele dintre ele includ:

 • Detoxifierea și purifierea sângelui din corp. Vezi aici o idee de bautura pentru o cura de detoxifiere mai completa.
 • Detoxifierea rinichiilor și sistemului digestiv.
 • Eliminarea toxinelor din organism.
 • Promovarea pierderii în greutate.
 • Revigorarea articulațiilor, mușchiilor, vaselor de sânge, arterelor, etc.
 • Piele strălucitoare, suplă și tânără.
 • Vă face să vă simțiți mai tineri și mai energici.
Cât timp trebuie să urmați dieta cu limonada?

Dieta cu limonada trebuie urmată pentru o perioadă de 10, până la 40 de zile, în funcție de obiectivele voastre. Cu toate acestea, durata dietei depinde de starea voastră fizică și dacă urmați sau nu vreun tratament medicamentos. Bazat pe sănătatea voastră și pe organism, nutriționistul vostru vă poate sfătui să adoptați anumite modificări.

Care este rețeta pentru prepararea limonadei?

Asigurați-vă că beți numai limonada preparată conform indicațiilor dietei. Pentru a pregăti limonada, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Suc de lămâie sau lămâie verde (2 linguri sau jumătate de lămâie)
 • Sirop de arțar (2 linguri)
 • Ardei cayenne sau ardei iute (un vârf, pentru gust)
 • Apă (caldă)

lamai pentru dieta cu limonadaAdăugați sucul de lămâie, siropul de arțar și ardeiul iute într-un pahar, dizolvând ingredientele în apa caldă. Amestecați pentru a pregăti limonada.

Atunci când alegeți ingredientele, este important să vă asigurați că lămâile sunt proaspete. Nu utilizați suc de lămâie sau de lămâie verde conservat sau congelat. Asigurați-vă că siropul de arțar pe care îl utilizați este pur și autentic. Nu utilizați nici un înlocuitor pentru acest îndulcitor, deoarece siropul de arțar a fost ales pentru proprietățile sale nutritive. Pentru sezonul de vară, puteți schimba apa caldă cu apa rece.

Sunteți un candidat bun pentru dieta cu limonada?

Există câteva afecțiuni de sănătate care pot beneficia în urma dietei cu limonada. Dieta cu limonada este recomandată pentru cei care doresc:

 • Să detoxifieze și să curețe întregul sistem digestiv.
 • Să găsească un remediu pentru bolile cronice și acute.
 • Să piardă în greutate într-o perioadă scurtă de timp.

Daca ati avut ocazia sa testati dieta cu limonada, asteptam cu mare interes parerile si rezultatele voastre in urma acestei diete. A dat rezultate pentru voi? Cat ati reusit sa slabiti cu dieta cu limonada?