Corpul uman necesită adesea o curățare adecvată pentru ca acesta să funcționeze corect.

Din acest motiv, oamenii se îndreaptă spre numeroase metode de curățare diferite; Toate destinate pentru a spăla toxinele corpului, pentru a curăța pielea, pentru a reîmprospăta organele corpului și a păstra un aspect tineresc.

Printre gama largă de tehnici de curățare, una se remarcă într-un mod uriaș. Curățarea organismului cu sucuri înseamnă purificarea corpului însuși, cu puțin ajutor din partea diferitelor fructe și legume.

În acest fel, organismul primește mineralele și vitaminele de care are nevoie și permite fizicului să rămână energizat și într-o bună funcţionare.

De asemenea, compusul antioxidant găsit atât în fructe cât și în legume ajută la regenerarea pielii și face ca vârsta să pară o glumă. În afară de aceasta, organismul este mai capabil să proceseze și să digere produsele alimentare, precum și să scape de deșeuri.

Cu toate acestea, totul în viaţă vine cu un dezavantaj, și așa face și acest lucru.

Pentru început, se poate ajunge la consumul de fructe care conțin o mulțime de zaharuri naturale, ceea ce poate duce la hipertensiune arterială, tulburări hormonale și obezitate. În cazul în care suferiți de probleme cum ar fi dezechilibrul hormonal și / sau anxietatea, această soluţie de detoxificare nu este cel mai bun lucru pentru dumneavoastră.

În caz contrar, puteţi să începeţi!

Este esențial să utilizați întotdeauna produse ecologice în timp ce faceți această curăţare și rețineți că, odată ce începeți, producția de fibre, este ceva de verificat în mod regulat.

Iată cum funcționează!

Beneficiile unui detox cu supă

Supele sunt una dintre cele mai curate mese pe care le veți putea mânca vreodată. Acestea sunt un detoxifiant pur și mențin corpul plin de substanțe nutritive și compuși care o fac bine.

Prin detoxifierea organismului veți crește performanța ficatului, intestinului, rinichilor, sistemului limfatic, plămânilor și, în final, a pielii.

Curățarea supă permite de asemenea organismului să achiziționeze toate condimentele necesare, acizii grași și aminoacizii care ameliorează digestia și stimulează imunitatea.

Pline de fibre, supele sunt o sursă excelentă de energie şi pot echilibra greutatea, controlează zahărul din sânge si îmbunătăţesc sănătatea mintala.

Sucurile de legume sunt deosebit de importante pentru că au carbohidrați complecşi, în timp ce fructele au mai mult zahăr care menține energia care curge.

Unele dintre calitățile de curățare a supelor sunt: inflamația redusă, creșterea nivelului de energie, prevenirea bolilor, întinerirea celulelor, pierderea în greutate și pielea curată.

Cum să procedați corect

O supă corectă de curăţare ar trebui să dureze 1-3 zile. Prima fază începe cu o zi, iar o lună mai târziu crește durata de timp până la trei.

Cantitatea de care aveți nevoie este de la cinci la șase supe pe zi. În cazul în care nu este suficient, se poate dubla porţia.

Asigurați-vă că pregătiți mai ales supele de legume care conțin diferite tipuri de produse sănătoase. Acest lucru va da corpului dumneavoastră energia de care are nevoie pentru a funcţiona corect. De asemenea, adăugați mirodenii de vindecare și includeți ingrediente bogate în nutrienţi.

Nu uitați să vă hidratați în orice moment. Apa elimină toxinele și apa suplimentară blocată în organism; Acest „schimb” vă va ajuta să vă simțiți mai flexibil, mai agil și mai optimist. Cantitatea de apă de care aveți nevoie este de aproximativ ½ greutate în uncii de apă în fiecare zi.

Pregătiți supa cu câteva zile în avans – aceasta vă va ajuta să rămâneți organizați și pregătiți în orice moment.

Pregătirea reţetelor de supă detoxifiantă

Cartea de rețete este plină de supe sănătoase și regenerabile, toate bogate în arome și calități sănătoase.

• Începeți acest proces prin pregătirea unei fierturi (zeamă) : Miso, fiertură de oase sau zeamă de legume .
• Condimentaţi cu mirodenii de vindecare: Turmeric, ghimbir, chimen, usturoi, scorțișoară etc .
• Apoi vin verdeţurile și legumele: Kale, spanac, dovlecei, praz, ceapă, morcovi etc .
• Legumele făinoase sunt întotdeauna o opțiune excelentă, printre care: cartofi dulci, vinete, cartofi albi, ţelină, sfeclă .
• Nu uitați şi de aspectul proteic și adăugați: fasole, linte, nuci .
• Alte lucruri pe care le puteți include sunt: ulei de nucă de cocos, ulei de măsline, avocado, ulei de avocado, ulei de trufe, ghee (unt clarifiat). Aceste grăsimi sănătoase permit organismului să primească și să prelucreze proprietățile sănătoase ale tuturor legumelor .
• Într-un final se amestecă totul la blender şi se savurează !

Iată trei rețete de supă detoxifiere care vă vor servi uimitor:

Supă cu broccoli pentru detoxifiere

Ingrediente:

• 2.5 căni de broccoli .
• 3 tulpini de ţelina, tăiate fin în formă de cuburi .
• 1 ceapă, în formă de cubulețe .
• 1 ceașcă de kale sau spanac .
• 2 morcov, curățat și tocat fin .
• 2 căni de zeamă de legume sau de oase
• ½ linguriţă de sare de mare
• Suc de ½ lămâie
• 2 linguri ulei de nucă de cocos
• 2 linguri de colagen (opțional)

Instrucțiuni:

În primul rând, încălziți uleiul de nucă de cocos într-o oală, apoi adăugați ceapa, țelină și broccoli. Gătiţi şi amestecaţi ocazional timp de 5 minute.

Adăugați zeama, lăsați supa să dea în foc și, în final, lăsați-o să fiarbă timp de 5 minute, până când este moale şi omogenă.

Amestecați supa până când este uniformă și groasă.

Supă cu morcov şi ghimbir pentru detoxifiere

Ingrediente

• 2 kilograme morcovi, tocaţi mărunt .
• 2 cepe, curățate și tocate .
• 6 ceşti de zeamă de oase sau de legume .
• 3 linguri de ghimbir proaspăt, ras .
• 3 căței de usturoi, tocaţi .
• 1 cană de lapte de cocos .
• Sare de mare, piper negru și praf de ceapă la gust .
• 2 linguri de ghee (unt clarifiat) sau ulei de nucă de cocos .
• 2 linguri de proteină simplă sau pulbere de colagen (opțional) .

Mod de preparare:

Mai întâi, într-o tigaie, combinați morcovii, zeama, ghimbirul și usturoiul. Aduceți amestecul la punctul de fierbere și apoi lăsați-l să fiarbă.

Apoi, sotaţi ceapa într-o tigaie și adăugați ghee. Continuați până când totul seamănă cu caramelul.

Aruncați într-un blender amestecul de supă și ceapă și amestecați până când totul este fin și gros.

În cele din urmă, adăugați lapte de nucă de cocos și condimente și se amestecă bine.

Supă cu linte pentru detoxifiere

Ingrediente:

• ¼ ceaşcă de ulei de nucă de cocos, ulei de măsline sau ghee .
• 2 cartofi dulci mari, curățați și tăiați .
• 1 măr, curățat și tocat .
• 1 ceapă albă mică, tocată .
• 2 morcovi mari, curățați și tăiați .
• ½ ceaşcă de linte roşie, clătită .
• ½ linguriță de chimen măcinat .
• ½ linguriţă de praf de chili .
• ½ linguriță de ardei gras .
• 4,5 ceşti de zeamă de oase sau de legume .
• Ghimbir proaspăt de 2 cm, curățat și tocat .
• Sare de mare şi piper negru la gust .
• Cremă de cocos pentru topping, opțional .

Instrucțiuni:

În primul rând, încălziți uleiul la foc mediu. În oală adăugați cartofi dulci tăiați, morcovi, măr și ceapă.
Asigurați-vă că merele și legumele sunt gătite până când ceapa este caramelizată, aproximativ 10 minute.

Se adaugă linte, ghimbir, chimen, pudră de chili, boia de ardei și bulion la oală. Lăsați supa să dea în foc și apoi fierbe până când totul se înmoaie, aproximativ o jumătate de oră.

Amestecați supa la blender până când este uniformă și groasă.

Se toarnă din nou amestecul în oală. Lăsați-l să fiarbă la foc mic și adăugați apă dacă este necesar.
În cele din urmă, condimentaţi bine şi savuraţi.