in

Aceste Trucuri sunt o comoară pentru toți iubitorii de orhidee: va înflori formidabil…

Majoritatea cunoaștem orhideea ca o floare foarte pretențioasă și care are nevoie de multă atenție. Cu toate aceastea, sunt unele gospodine care reușesc să-și transforme pervazul geamurilor în adevărate grădini de orhidee… Cum reușesc oare? E foarte simplu, aceste gospodine țin cont de toate sfaturile privind îngijirea orhideelor!

Azi vă prezentăm toate informațiile privind îngrijirea orhideelor, pe care toți iubitorii acestei flori ar trebui să le știe.

Cum îngrijim corect orhidele?

1. Când trebuie să replantăm floarea?

După ce ați cumpărat această floare nu trebuie replantată. Planta sănătoasă doar după 2 – 3 ani o vom replanta, când pământul nu mai e potrivit pentru floare.

Dacă planta nu e sănătoasă, trebuie să procedăm în funcție de gravitatea situației. Prima dată trebuie să verificăm să nu aibe rădăcinile putrezite.

2. Ce substrat necesită orhideea Phalaenopsis?

Orhideea Phalaenopsis este o plantă epifită (crește pe scoarța copacului). În natură nu are nevoie de substrat, deoarece își pot obține toți nutrienții de care au nevoie din apa de ploaie.

Însă planta de cameră are nevoie de pământ cu îngrășământ pentru a putea rezista în ghiveci și pentru a avea stabilitate și să crească pe verticală.

3. Ce fel de ghiveci alegem când replantăm orhideele?

Pentru ca planta să se simtă confortabil trebuie să alegem un ghiveci potrivit. Orhideele au nevoie de ghiveci transparent care să aibe găuri pentru irigare, și trebuie să se potrivească și ca dimensiune.

4. Cum replantăm orhideea?

Pregătiți un lighean cu apă călduță, un ghiveci transparent, foarfece, pământ special pentru orhidee, un burete și soluție de dezinfectat. Prima dată fierbeți apa.

Apoi puneți orhideea cu tot cu ghiveci în ligheanul cu apă călduță. Cu mare grijă scoateți planta din ghiveci și umeziți- o în apa călduță. Trebuie să curățați pământul de pe rădăcinile plantei.

Dezinfectăm foarfeca și tăiem rădăcinile uscate și cele putrezite. Marginile tăiate trebuie dezinfectate cu dezinfectant pentru flori.

Pe fundul ghiveciului punem un strat de pământ, apoi punem orhideea și cu buretele sprijinim planta. După asta umplem ghiveciul cu pământ. Imediat după replantare, orhideea niciodată nu trebuie udată, abia după 7 – 10 zile o vom uda.

5. Ce trebuie să facem pentru a ajuta orhideea să înflorească?

Unii iubitori de orhidee practică așa numita terapie șoc: pun floarea pentru câteva zile într-un loc întunecat, apoi o scot din nou la lumină. Acest truc funcționează doar în cazul orhideelor sănătoase. Dacă planta e slabă, nu are rost să experimentăm.

Folosiți îngrășământ pentru înflorire, pastă cu hormoni stimulatori, pentru a ajuta planta să înflorească mai repede. Doar puneți acestă pastă pe mugur și în doar două săptămâni veți vedea rezultatele. Acest îngrășământ ajută și în timpul creșterii, astfel încât să nu se rănească planta mamă.

Voi ce secrete cunoașteți pentru a îngrijii orhideele? Împărtășiți-le cu noi în comentarii…

loading...

Tort cu mere și vanilie pentru weekend: nu o să vrei să împarți cu nimeni acest tort delicios

Două rețete de Prăjituri, perfecte pentru orice ocazie: sunt pur și simplu delicioase