Institutul American pentru Cancer a postat pe site-ul propriu o informatie ce relevă concluzia unui studiu recent, care a constatat ca cele mai multe tipuri de cancer pot fi prevenite. Așadar, experții medicali estimează că până la 70% din cazurile de cancer pot fi prevenite cu ajutorul informațiilor disponibile în prezent și prin simple schimbari în dietă și în stilul de viață. Acest lucru este cu adevărat uimitor, nu? În acest articol dorim să vă arătăm ce modificări ale stilului de viață și alimentar sunt necesare pentru a vă îmbunătăți nu numai sănătatea, dar și pentru a evita toxinele care pot mări șansele de cancer.

Carnea afumată – în primul rând, am dori să vă punem o întrebare simplă – știți ce sunt nitrații și nitriții? Ei bine, nitrații și nitriții sunt compuși azotați ce acționează ca agenți de conservare pentru a preveni alterarea produselor alimentare. Aceștia sunt de asemenea folosiți pentru a oferi culoare cărnii. Dar când acești 2 compuși sunt expuși temperaturilor înalte, nitriții și nitrații dau naștere unor compuși secundari, cum ar fi nitrozaminele. Unii dintre acești compuși secundar sunt asociați cu un risc crescut de cancer.

Peștii de crescătorie – un studiu recent a constatat că peștii de crescătorie conțin niveluri mai ridicate de poluanți chimici decât peștii sălbatici, inclusiv un agent cancerigen cunoscut sub acronimul de PCB. Din cauza suprapopularii din fermele piscicole, peștii sunt mai sensibili la boli, ceea ce conduce la creșterea utilizării de antibiotice. De asemenea, sunt utilizate si pesticide, pentru a preveni apariția dăunătorilor în fermele piscicole. Aceste subtanțe ajung să fie ingerate de om odată cu mâncarea peștilor de crescătorie, ceea ce poate conduce la numeroase probleme de sănătate, chiar la cancer.

Organismele Modificate Genetic (OMG)- știm cu toții că OMG-urile s-au infiltrat în lanțul alimentar într-un ritm alarmant. Ar trebui să evitați cu siguranță alimentele modificate genetic, cel puțin până la obținerea unor rezultate concludente referitor la impactul acestora asupra sănătății. Căutați să cumpărați alimente ce au specificat pe eticheta faptul că nu conțin OMG.

Carnea la grătar – ai auzit de acronimul HAP? Ei bine, hidrocarburile aromatice policiclice, sau HAP, sunt produse prin anumite tipuri de ardere, cum ar fi arderea cărbunelui sau a lemnului. O problemă suplimentară este creată atunci când grăsimea din carne se scurge pe jar, dând naștere acelui fum dens și albicios, bogat în HAP, ce se va depune pe carnea dvs., ajugând astfel să fie ingerat.

Uleiurile hidrogenate- stii ce sunt uleiurile hidrogenate? Ei bine, uleiurile hidrogenate, cunoscute și sub numele de grăsimi trans, au o structură chimică care a fost modificată prin adiția de hidrogen, cu scopul de a împiedica râncezirea acestora. Un studiu recent, realizat de un grup de experți de la Școala de Sănătate Publică Harvard, a corelat aceste uleiuri cu o incidență crescută a bolilor de inima, a accidentelor vasculare cerebrale, a diabet zaharat și a altor boli cronice.

Popcornul la microunde – ar trebui să se evite prepararea popcornului la microunde, deoarece pungile de popcorn sunt căptușite cu diverse substanțe nocive, cum ar fi acidul perfluorooctanoic (PFOA), pentru a preveni trecerea uleiului prin ambalaj. Când punga este încălzită, aceste substanțe chimice se infiltrează în popcorn, în final ajungând să fie ingerate. Au fost asociate cu un risc crescut de a dezvolta cancer la organele vitale .

Bisfenolul A ( BPA ) – ar trebui să știi că această substanță se găsește de obicei în materialele plastice dure și în diverse rășini rășini, dar poate fi identificată și în învelișul conservelor sau în cănile de plastic. Multe studii diferite au corelat această substanșă cu mai multe tipuri de boli, cum ar fi: cancer, infertilitate, diabet si obezitate.

Fructele și legumele neorganice – ar trebui, de asemenea, să știți că în culturile cultivate în mod convențional sunt folosite pesticide, erbicide și semințe modificate genetic. Toate acestea sunt periculoase pentru sănătatea ta.

Alimentele intens procesate – alimentele intens procesate sunt încărcate cu nitriți și nitrați, iar atunci când acești compuși sunt consumați în cantități mari, cresc riscul de a dezvolta diverse tipuri de cancer, în special de stomac. Ar trebui să știi, de asemenea, că alimentele prelucrate sunt, în general, pline de zaharuri, uleiuri hidrogenate, coloranți, arome și alte ingrediente nesănătoase.

Zaharurile rafinate – experții medicali au găsit o corelație strânsă între zahăr și numeroase probleme, cum ar fi niveluri prea ridicate ale trigliceridelor din sânge, niveluri scăzute ale HDL (colesterolul bun), risc crescut de boli de inima, obezitate, suprimarea sistemului imunitar, artrita si o întreagă serie de alte probleme. Experții medicali susțin, de asemenea, că toate celulele canceroase prosperă dacă au la dispoziție mult zahăr.

Băuturile carbogazoase – ești un fan al băuturilor carbogazose ( Cola, Fanta, Pepsi etc. ? ) Trebuie să știi că acestea nu au nicio valoare nutritivă. Aceste băuturi sunt încărcate cu sirop de glucoză-fructoză, zahăr, coloranți, aspartam și alte substanțe chimice. Ele jefuiesc corpul de vitamine si minerale și conduc la instaurarea diferitelor boli.

Izolatul proteic de soia – Asociatia Dietetica Americana a evidențiat că izolatul proteic din soia conține numeroși anti-nutrienți care reduc capacitatea organismului de a digera alimentele și de a absorbi substanțele nutritive. De asemenea, ar trebui să știi că soia trece printr-un proces de fabricație extrem de industrializat ce include spălarea acidă în rezervoare de aluminiu. Aluminiul este extrem de toxic pentru sistemul nervos si rinichi.

Zahărul – așa cum am menționat mai înainte, toate celulele canceroase prospera într-un mediu bogat în zahăr si orice aliment care metobolizat eliberează zahăr, cum ar fi cerealele, pastele, pâinea și cele mai multe fructe ar trebui eliminat din dieta de către persoanele suferinde de cancer. Pentru cei sănătoși, o dieta echilibrată, ce include fructe, nu prezintă niciun risc.

Făina albă – cultivarea grâului începe cu semințe, care sunt tratate cu fungicid. Plantele sunt și ele stropite cu pesticide. Boabele de grâu sunt apoi recoltate și depozitate în containere stropite cu insecticide. Toate acestea cresc încărcătura toxică. După prelucrare, faina albă nu este prea diferită de o bucată de amidon lipsit de substanțe nutritive și plin de toxine.

Sperăm că veți găsi util acest articol, și că nu veți uita să-l împărtășiți cu prietenii și familia.