O selecție cu cele mai bune prăjituri: rețetă delicioasă pentru Prăjitură de Craciun – bună de te lingi pe degete. Pentru a prepara acest desert delicios de Sărbători, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 100 grame de zahar
  • 100 grame de unt sarat
  • 1 ou
  • 300 grame de făină
  • 200 grame de unt
  • 200 grame de zahăr

Cum se prepară?

1. Amesteca faina si drojdia.

2. Adauga zaharul. Omogenizeaza.

3. Pune untul topit. Omogenizeaza.

4. Sparge oul peste compozitie. Omogenizeaza.

5. Adauga laptele. Omogenizeaza.

6. Framanta aluatul foarte bine, apoi acopera-l cu un prosop curat si tine-l la caldura in jur de o ora.

7. Amesteca faina cu zaharul.

8. Pune apoi untul taiat cubulete. Omogenizeaza.

9. Intinde aluatul pe masa si trece cu sucitorul peste el ca sa se subtieze.

10. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune aluatul in ea. Mai tine-l cateva minute in tava.

11. Acopera foaia de aluat cu mixul de crumble.

12. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute.

Rețeta Surpriză: Brăduț de Crăciun

Brăduț de Crăciun, rețeta din doar 3 ingrediente

Aveți nevoie de:

  • aluat foietaj
  • 100 grame de mac (sau mai putin)
  • câteva linguri de gem de prune

Cum se prepară?

1. Intinde o foaie de aluat pe masa infainata.

2. Amesteca macul cu cateva linguri de prune.

3. Pune peste mix a doua foaie de aluat.

4. Decupeaza un triunghiu in aluat cu ajutorul unui cutit foarte ascutit. La baza lui decupeaza ca si cum ar fi trunchiul desenat al unui copac.

5. Invarte fiecare crenguta o data sau de doua ori (depinde cat de lungi sunt).

6. Tapeteaza cu hartie de copt o tava.

7. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.

8. Baga tava in cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Rețeta Surpriză nr. 2: Prăjitură cu biscuiți și ciocolată

Nu cochetezi prea des cu bucataria, insa adori prajiturile de casa? Nicio problema!
Va prezentam o reteta gustoasa, care nu necesita coacere.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat:

  • 500 g biscuiți
  • 1 pachet unt

Pentru umplutură:

  • 300 g ciocolata menaj
  • 250 ml frisca
  • 3 foi gelatina
  • 4 linguri fulgi de cocos

Pentru servit: fulgi de cocos

Cum se prepară?

Aceasta prajitura de ciocolata cu blat din biscuiti de face foarte usor si nu necesita coacere. Iata o reteta simpla care va fi pe placul tuturor! Pentru blat, se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul intr-o tava cu pereti inalti si se preseaza bine de tot. Ciocolata se acopera cu frisca fiarta, se amesteca pana se dizolva, apoi peste compozitie se pune gelatina inmuiata in apa, in prealabil. Se omogenizeaza si apoi se mixeaza si se amesteca bine cu nuca de cocos. Se pune peste blat si se da la rece pentru 4 ore. Se serveste cu nuca de cocos.