in

Dieta cu limonadă – Tot ce trebuie să știi despre dieta care te ajută să slăbești până la 10 kg în 10 zile

Dieta cu Limonadă, cunoscută și sub numele de programul Master Cleanse, este o mono-dietă lichidă creată de Stanley Burroughs în anii 1940 și readusă în atenția publicului de către Peter Glickman, prin intermediul cărții “Loose Weight, Have More Energy and Be Happier in 10 Days”.

Dieta cu Limonadă are ca rezultat, după cum afirmă promotorii ei, eliminarea toxinelor și a congestiilor acumulate în organism.

Contrar credinței populare, programul Master Cleanse nu a fost creat cu scopul de a ajuta în lupta cu kilogramele, ci pentru a curăța și elimina toxinele din organism. Cu toate acestea, nu este neglijat efectul pe care îl are în lupta cu surplusul de kilograme.

Dieta cu Limonadă a devenit populară după ce starul R&B Beyoncé Knowles a slăbit 10 kg în 10 zile urmând această dietă sub supravegherea unui nutriționist. Artista a urmat, în esență, o versiune a programului Master Cleanse, folosind siropul natural Madal Bal realizat în Elveția, care conține 4 tipuri diferite de sirop de palmier din Asia de Sud – Est și sirop de arțar canadian.

În 1975, principalul promotor al acestei diete, Stanley Burroughs, a publicat un volum subțire intitulat “The Master Cleanse with Special Needs and Problems”. În continuare vom prezenta esența Dietei cu Limonadă, sintetizând informațiile oferite în această carte.

În ce constă Dieta cu Limonadă?

În esență, programul Master Cleanse constă în:

 • consumarea unui amestec realizat din: zeamă de lămâie/lime, sirop de arțar, piper roșu (din ardei roșu), apă călduță. Acest amestec trebuie băut de până la 12 ori pe zi.
 • consumarea unei căni de ceai laxativ din plante, în fiecare seară
 • consumarea unui litru de apă sărată, în fiecare dimineață pe stomacul gol
 • niciun alt tip de aliment/mâncare nu este permis
 • acest regim poate fi ținut până la 10 zile sau mai mult, în funcție de condiția fizică pe care o aveți.

Nu întrerupeți niciun tratament medicamentos care v-a fost prescris, fără a vă consulta medicul înainte! Orice dietă ar trebui urmată numai cu acordul unui profesionist din domeniul sănătății!

Beneficiile Dietei cu Limonadă

 • dizolvă și elimină toxinele și congestiile existente în orice parte a corpului
 • curăță rinichii și sistemul digestiv
 • purifică glandele și celulele din întregul corp
 • eliberează presiunea și calmează iritația nervilor, arterelor și vaselor de sânge
 • ajută la construirea unui flux sanguin sănătos
 • întreține elasticitatea și tinerețea pielii, indiferent de vârstă.
 • reduce surplusul de kilograme

Când se recomandă Dieta cu Limonadă?

 • atunci când sistemul digestiv are nevoie de odihnă și de curățare
 • atunci când surplusul de greutate a devenit o problemă
 • atunci când este necesară o mai bună asimilare și dezvoltare a țesuturilor.

Deoarece dieta este una de detoxifiere, puteți experimenta simptome ca: dureri de cap, grețuri, vărsături, oboseală, iritabilitate. Majoritatea simptomelor se manifestă pe termen scurt, însă, în cazul în care simptomele persistă, este indicat să renunțați la dietă.

Dieta cu limonadă este potrivita doar pentru organismele sănătoase, care nu iau medicație pe termen lung. Ea este interzisă celor care suferă de afecțiuni cardiace, gastrită, ulcer sau diabet.

Cât de des se poate urma Dieta cu Limonadă?

Pentru cei care nu au mai ținut acest tip de dietă înainte, este recomandat să o adopte pentru 5 – 7 zile. Cei care sunt familiarizați cu acest program Master Cleanse, pot extinde durata dietei până la 10 zile.

Cum se prepară limonada?

Pentru un pahar de limonadă ai nevoie de:

 • 2 linguri de zeamă de lămâie/lime (zeama de la o jumătate de lămâie)
 • 2 linguri de sirop de arțar 100% natural (nu utilizați sirop de arțar care are în compoziție zahăr sau alte ingrediente)
 • un vârf de linguriță de piper roșu (piper de ardei roșu, aproximativ 0,5 grame)
 • apă plată călduță

Amestecați zeama de lămâie, siropul de arțar și piperul roșu într-un pahar pe care îl veți umple, ulterior, cu apă călduță (sau apă rece dacă preferați).

Folosiți doar zeamă proaspătă de lămâie/lime, niciodată zeamă conservată sau congelată. Dacă este posibil, utilizați lămâi/lime organice.

Siropul de arțar este bogat în vitamine și minerale (vitaminele A, B1, B2, B5 și B6, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor, sulf și siliciu), fiind un îndulcitor natural plin de antioxidanți puternici, care luptă împotriva bolilor. De aceea, nu trebuie să folosiți un substitut al acestuia, ci doar sirop de arțar 100% natural.

Ce cantitate de limonadă trebuie consumată zilnic?

În cartea este sugerat consumul zilnic a 6 – 12 pahare de limonadă. De câte ori este resimțită senzația de foame, se va bea câte un pahar de limonadă.

Pentru cei care doresc să slăbească, este recomandată adăugarea unei cantități mai mici de sirop de arțar, iar pentru cei care sunt deja prea slabi, se poate crește cantitatea de arțar adăugată. Totuși, cantitatea de zeamă de lămâie nu trebuie ajustată.

Consumarea ceaiului laxativ din plante

Programul Master Cleanse afirmă că cei care urmează această dietă ar trebui să iasă la baie de minim 2 ori pe zi. În caz contrar, toxinele vor rămâne în organism și vor cauza oboseală și alte probleme. Dacă întâmpinați probleme cu tranzitul intestinal, se recomandă să consumați o cană de ceai laxativ din plante, seara, înainte de culcare.

Consumarea apei cu sare

O parte a Dietei cu Limonadă este consumarea, în fiecare dimineață, a unui litru de apă cu sare. Acest amestec are rolul de a curăța în profunzime intestinele.

Cum se consumă?

Într-un litru de apă plată călduță adaugați 2 linguri rase de sare de mare neiodată. Nu folosiți sare normală iodată, deoarece nu va avea efectul scontat. Beți întregul amestec dimineața, pe stomacul gol.

Sarea și apa nu se vor separa, ci vor rămâne intacte și vor curăța rapid și în profunzime întregul tract gastro-intestinal, în aproximativ o oră. Apa sărată are aceeași consistență ca sângele. Din acest motiv, rinichii nu o vor reține, iar sângele nu va absorbi sarea.

Dacă acest amestec nu va oferi efectul așteptat după prima utilizare, este sugerată creșterea sau reducerea cantității de sare adăugate, astfel încât băutura să stimuleze tractul intestinal.

Pașii care trebuie urmați în Dieta cu Limonadă

 1. Consultați un specialist în sănătate (medicul de familie, un medic nutriționist etc.) înainte de a începe acest program.
 2. Pregătițivă mental înainte de a adopta această dietă. Asigurați-vă că aveți suportul emoțional al familiei și al prietenilor, astfel încât să vă fie ușor să depășiți momentele dificile.
 3. Asigurați-vă că aveți toate ingredientele necesare adoptării acestei diete.
 4. Cu o seară înainte de a începe dieta, beți o cană de ceai laxativ din plante.
 5. Începeți prima dimineață a dietei cu consumul unui litru de apă cu sare. Continuați acest ritual în fiecare dimineață a dietei.
 6. Pe parcursul fiecărei zile consumați între 6 și 12 pahare de limonadă, și nimic altceva.
 7. Seara, înainte de culcare, beți o cană de ceai laxativ din plante.
 8. Consumați apă plată, la discreție, între paharele de limonadă. Astfel se va evita deshidratarea organismului.
 9. După ce finalizați dieta, reluați treptat alimentația solidă. În primele 3 – 5 zile de la terminarea regimului, mâncați supe de legume, urmând ca în următoarele zile să introduceți legume și fructe crude, dar și proteine animale. Nu trebuie sa depășiți 1500 de calorii pe zi.

loading...

Dieta 5:2, o dietă ingenioasă cu care poți slăbi până la 9 kg în aproximativ 2-3 săptămâni

Remediu natural de 7 zile pentru colesterol și hipertensiune – Fără reacții adverse