Datorită faptului că mulți nu realizează importanța grupei sanguine asupra sănătății, există persoane care nu își cunosc grupa sanguină și nu știu ce înseamnă aceasta.
Termenul „grupă sanguină” se folosește pentru a caracteriza sângele unei persoane, în funcție de absența sau prezența unui antigen pe suprafața eritrocitelor acestuia. Cu toate că aceste antigene sunt prezente și pe leucocite, se consideră că doar eritrocitele sunt importante pentru a stabili grupele sanguine.
Există patru tipuri de sânge, anume A, A, AB și 0. Grupa sanguină se definește încă de când suntem în uter și fiecare tip de sânge are caracteristici unice care influențează anumite boli, personalitatea și pierderea în greutate. Fiecare conturează o poveste despre strămoșii noștri și ne oferă informații utile despre alimentele pe care ne sunt recomandate.
Dieta în funcție de grupa sanguină
Grupa sanguină tip A (agricultorii)
Persoanelor care au grupa sanguină A li se recomandă să reducă grăsimile din alimentație și să se bazeze pe mai mult legume și fructe, să reduce substanțial și consumul de carne roșie sau chiar să o elimine complet, să reduce consumul de lactate. De asemenea, se recomandă evitarea cafelei și alimentelor picante. Dacă vor să slăbească, ar trebui să consume mai ales legume și uleiuri vegetale, ananas, soia și trebuie să evite fasolea, grâul, lactatele și carnea.
Grupa sanguină tip B (nomazii)
Alimentația acestor persoane ar trebui să fie bogată în pește, carne roșie, lactate și fructe de mare. Li se recomandă să evite carnea de pui pentru că produce o reacție toxică puternică în combinație cu sângele lor. De asemenea, li se recomandă evitarea consumului de alcool și zgomotul excesiv. Dacă vor să slăbească, ar trebui să consumă ficat, carne de vânat, verdețuri, ouă, ceai verde și ar trebui să evite porumbul, lintea, arahidele, grâul și hrișca.
Grupa sanguină tip 0 (vânătorii)
Dieta recomandată acestor persoane este o dietă bazată pe alimente precum peștele și carnea și li se recomandă să limiteze pe cât posibil carbohidrații și lactatele. Dacă vor să slăbească, ar trebui să consume spanac, broccoli, fructe de mare, carne roșie și să evite lintea, porumbul, varza, conopida, grâul și fasolea.
Grupa sanguină tip AB (enigma)
Aceste persoane pot consuma alimente potrivite atât celor din grupa A și și celor din grupa B iar dieta ideală este îmbinarea stilului vegetarian cu cel carnivor-moderat. Dacă vor să slăbească, iar trebui să consume lactate, fructe de mare, zarzavaturi, ananas și brânză tofu și carne roșie dar cea din urmă doar cu moderație.
Trăsături de personalitate în funcție de grupa sanguină
Grupa sanguină A – firi cooperative, organizate și caracterizate de meticulozitate și perfecționism; se confruntă adesea cu probleme de somn
Grupa sanguină B – firi prietenoase și ambițioase, caracterizate de optimis
Grupa sanguină 0 – firi solitari, independenți, determinați și organizați cu calități de lider
Grupa sanguină AB – reacționează cel mai bine în condiții de stres, au multă răbdare și preferă să acționeze în spiritul corectitudinii
Predispoziția la stres în funcție de grupa sanguină
Grupa sanguină A – se stresează din orice și nu se calmează ușor; consumul de apă îi ajută să se calmeze
Grupa sanguină B – sunt persoane calme dar pot trece de la o extremă la alta foarte ușor; respirația corectă le ajută să scape de stres
Grupa sanguină 0 – se înfurie foarte ușor și pentru a se relaxa în situații de stres li se recomandă să vizualizeze ceva pașnic
Grupa sanguină AB – știu să se controleze foarte bine în situații de stres; mersul pe jos îi ajută să se liniștească
Predispoziția la îngrășare în funcție de grupa saguină
Grupa sanguină A – acumulează grăsimi din zaharuri și din carne
Grupa sanguină B – acumulează grăsimi din cauza consumului excesiv de pâine și alimente prăjite
Grupa sanguină 0 – acumulează grăsimi din cauza alimentației haotice și dezechilibrate
Grupa sanguină AB – acumulează grăsimi mai ales din cauza inactivității, lipsei sportului
Transfuzia sanguină în funcție de grupele de sânge
Persoanele cu grupa AB pot primi sânge fără niciun risc de la toate celelalte grupe și astfel sunt numiți „primitori universali”. Pe de altă parte, pot dona sânge doar persoanelor care au tot grupa AB.
Persoanele cu grupa A pot dona grupelor A și AB și pot primi sânge de la grupa A sau 0.
Persoanele cu grupa B pot dona celor din grupa B și AB și pot primi doar de la grupa B sau 0.
Sângele persoanelor din grupa 0 se poate da tuturor persoanelor, indiferent de grupă, astfel aceste persoane sunt numite „donatori universali”.
Atenție!
Incompatibilitatea dintre sângele donatorului și sângele primitorului duce la apariția șocului transfuzional care se manifestă prin: frisoane, rărirea bătăilor inimii, dureri lombare, febră, anxietate, vărsături și duce deseori la moarte.