in

O singură ceașcă de ceai de ghimbir poate dizolva depunerile de grăsime și poate desfunda arterele – iată rețeta de ceai

O singură ceașcă de ceai de ghimbir dizolvă depunerile de grăsime și desfundă arterele – Imunizați-vă organismul cu ceai de ghimbir – Beți acest ceai pentru o inima sanatoasa și un sistem imunitar fortificat.
Se prepara rapid și este foarte eficient…
Ghimbirul este un superaliment. Acesta dispune de o capacitate uimitoare de a spori imunitatea, de a imbunatati digestia si de a reduce inflamatiile. Ghimbirul contine mai multe uleiuri esentiale care ii dau aroma distincta: zingeronul, sogaolul si gingerolul.
Aceste uleiuri sunt agenti anti-bacterieni, anti-virali, anti-fungici si anti-parazitari puternici. Radacina de ghimbir promoveaza o digestie sanatoasa, stimuleaza imunitatea, trateaza astmul si ajuta sanatatea cardiovasculara, amelioreaza durerea si multe altele.
Beneficiile ceaiului de ghimbir
Ghimbirul este un remediu foarte eficient pentru dureri de cap, gripa, febra musculara, raceala si chiar inflamatii comune. Datorita substantelor unice continute de ghimbir, acesta este capabil sa opreasca in mod natural durerea.
Consumul regulat de ceai de ghimbir intareste sistemul imunitar. Acesta contine cantitati mari de antioxidanti care cresc imunitatea si ajuta la lupta impotriva infectiilor.
Doar o ceasca de ceai pe zi va scade sansele sa faceti un accident vascular cerebral, iar ghimbirul ajuta la descompunerea depozitelor de grasime care blocheaza arterele.
Datorita proprietatilor ghimbirului, acesta imbunatateste circulatia sangelui. Cresterea fluxului sanguin va imbunatati nivelul de vitamine, minerale si oxigen din celulele corpului si ajuta la starea generala de sanatate.
Ceaiul de ghimbir ajuta la distrugerea virusilor care provoaca racelile, si gripa.
Rețetă pentru ceai de ghimbir
Aveți nevoie de:

  • 1 cana cu apa
  • un sfert de lingurita ghimbir macinat
  • un sfert de lingurita turmeric macinat
  • lapte de nuca de cocos, dupa gust
  • miere organica, dupa gust

Indicații:
Se fierbe apa. Adaugati ghimbirul si turmericul, se da focul mic si se fierbe timp de 10 minute. Se amesteca laptele de cocos si se strecoara ceaiul intr-o ceasca. Se adauga miere dupa gust!

O altă abordare…

Cum se prepara corect ceaiul de ghimbir pentru efecte puternice?

Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon. Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scăpa de infecţiile respiratorii, de bronşită, tuse, crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, iar în unele părţi ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.
Este foarte important să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculeţele cu prafuri destul de incerte ca origine. Găseşti în supermarket astfel de bucheţele de ghimbir, care nu sunt scumpe şi nici nu se oxidează foarte repede.
Cum se prepară?
Se ia o bucată de rădăcină (aproximativ 5 cm), se spală bine sub jet de apă rece, se dă prin răzătoare. Se pune la fiert un litru de apă şi când fierbe apa se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă să fiarbă timp de un minut, apoi se stinge focul şi se lasă acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se consumă în funcţie de necesităţi.
Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă şi are un gust iute, dar foarte plăcut papilelor gustative.

Ceai de ghimbir cu lamaie

Pentru a prepara un ceai cu ghimbir si lamaie, incepe cu spalarea si curatarea radacinii de ghimbir, pe care o vei toca apoi felii foarte subtiri.
Pune ghimbirul in apa fierbinte si mai lasa sa fiarba inca 20 de minute pentru ca substantele active din ghimbir sa fie eliberate in apa. Adauga apoi 2 linguri de zeama de lamaie si amesteca bine. Lasa ceaiul sa se aseze in jur de 5 minute, apoi consuma-l fierbinte sau cu cuburi de gheata, dupa gust.
Acest ceai promite sa fie de ajutor in prevenirea formarii cheagurilor de sange pe artere, in cazurile in care este vorba despre colesterol crescut. Totodata, ceaiul de ghimbir cu lamaie este eficient in prevenirea si tratarea racelilor, dar si in situatiile stresante, ajutand la detensionarea corpului.

Ceai de ghimbir cu turmeric

Turmericul are o sumedenie de proprietati curative, printre care si proprietati antiinflamatoare.
Ghimbirul si turmericul impreuna functioneaza precum un medicament extrem de puternic, avand efecte benefice asupra inflamatiilor, a digestiei, a inimii, a cicrulatiei sanguine, a colesterolului si a sistemului imunitar.
O sumedenie de studii facute in ultimii ani au confirmat efectele puternice ale acestor doua daruri ale naturii, mai ales daca sunt consumate impreuna.
Pentru a prepara ceai de ghimbir cu turmeric ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • o lingurita de radacina de turmeric data pe razatoare (daca ai turmeric sub forma de pulbere, 1/3 lingurita este suficienta)
  • o lingurita de radacina de ghimbir data pe razatoare (daca folosesti ghimbir sub forma de pulbere, 1/3 lingurita este suficienta)
  • un sfert de lingurita de piper negru (acesta favorizeaza absorbtia substantelor din turmeric in organism)
    miere naturala si lamaie, dupa gust

Intr-un ibric, fierbe apa pentru ceai. Opreste focul dupa ce apa clocoteste si adauga turmericul si ghimbirul. Acopera ibricul cu o farfurie sau un capac si lasa cele doua ingrediente sa se infuzeze. Strecoara apoi ceaiul si lasa-l sa se raceasca. Adauga apoi piperul si amesteca bine.

Recomandare pentru mic dejun – 8 alimente care trebuie consumate pe stomacul gol

Rețetă de Paște – Friptură de miel cu usturoi și vin