in ,

Cum se prepară băutura cu hrean pentru a scăpa ușor de grăsimea de pe abdomen

Grăsimea în exces de pe burtă este un rezultat al sindromului intestinului leneș. Depozitele adipoase se acumulează pe burtă și încetinesc detoxifierea organismului. Prin urmare, nutriționiștii sugerează o băutură care devine soluția la această problemă.

Rețeta pentru băutura cu hrean care vă ajută să slăbiți

  • 125 g de hrean
  • 3 lămâi (înainte de utilizare, așezați-le într-un recipient umplut cu apă și o lingură de oțet timp de 10 minute pentru a elimina pesticidele)
  • 3 linguri de miere

Într-un blender se adaugă 125 de grame de hrean și se amestecă bine. Se taie lămâile (necurățate), se îndepărtează semințele și se adaugă în blender. Se amestecă totul până când obțineți o consistență omogenă. Apoi, se adaugă trei linguri de miere și se amestecă totul bine.
Păstrați această băutură în frigider într-un borcan sigilat.

Cum se folosește?

Luați o linguriță din această băutură de două ori pe zi, în timpul mesei, timp de 3 săptămâni.
De ce este hreanul bun pentru sănătate și care sunt beneficiile sale? Rădăcinile de hrean și frunzele au fost bine-cunoscute pentru beneficiile lor de sănătate de sute de ani.
Hreanul conține de 10 ori mai mult glucosinol decât broccoli, deci nu este nevoie de mult hrean pentru a beneficia proprietățile sale. De fapt, un pic de hrean adăugat pe friptură vă oferă beneficii importante de sănătate.
Glucosinolul din hrean (Armoracia Rusticana) are proprietatea de a crește rezistența organismului la cancer și la toxinele din mediu. Are proprietăți antioxidante puternice și poate fi utilizat și pentru ameliorarea sinusurilor și o bună respirație.
De asemenea, glucosinolul acționează ca antibiotic natural împotriva diferitelor tipuri de infecții, împotriva toxicității lor, toxicitate specifică bacteriilor și ciupercilor. Are capacitatea de a crește fluxul de sânge în zona infectată și ajută la eliminarea toxinelor din acea regiune a corpului.

Încerci această rețetă?

De ce este lămâia bună pentru sănătate? Care sunt beneficiile sale?

Lămâile sunt acide la gust, dar sunt alcaline în organism. De fapt, lămâia este unul dintre alimentele cele mai alcaline, care formează un strat care echilibrează aciditatea din organism. Lămâile sunt preferate în întreaga lume și sunt un aliment esențial în multe bucătării. Lămâia este un stimulent minunat pentru ficat și este un dizolvant al acidului uric și al altor toxine care lichefiază bila.
Coaja de lămâie conține un fitonutrient puternic numit tangeretin. S-a dovedit că acesta este eficace în ameliorarea unor tulburări ale creierului, cum ar fi boala Parkinson. Lămâia are conținut ridicat de vitamina C și alți antioxidanți care pot ajuta sistemul imunitar în lupta cu germenii în cazul unei răceli sau gripe. Menținerea unui regim alimentar sănătos bazat pe fructe și legume este deosebit de importantă în timpul lunilor de iarnă, când nivelul de activitate fizică tinde să scadă.

De ce este mierea bună pentru sănătate? Care sunt beneficiile sale?

Mierea este un lichid dulce produs de albine prin utilizarea nectarului din flori și prelucrarea lui printr-un proces de regurgitare și evaporare. Mierea conține flavonoide, antioxidanți care ajută la reducerea riscului apariției unor forme de cancer și boli de inimă. Cercetări recente arată că tratamentul cu miere poate ajuta la tulburări cum ar fi ulcerele și gastroenterita bacteriană. Mierea ajută și la tuse, în special mierea de hrișcă. Într-un studiu realizat pe 110 copii, o singură doză de miere de hrișcă a fost la fel de eficace ca o singură doza de dextrometorfan în ameliorarea tusei nocturne și inducerea unui somn liniștit.

Hrean – Acțiune

Are efect stimulant asupra aparatului digestiv, accelerează peristaltismul intestinal, combate atonia intestinală, având efect laxativ sau purgativ, are efect expectorant și decongestionant la nivelul căilor respiratorii superioare, revulsiv în aplicații externe, tonic cardiac, fortifiant în stări de debilitate, vermifug, antiparazitar, are un rol important în fiziologia sistemului nervos, de a induce o stare de bine, de satisfacție, de plăcere, de relaxare și are acțiune excitant renală, diuretică.

Hrean – Indicații terapeutice

Hreanul este folosit ca leac în bronșite, pneumonii, astm, gripă, răceli, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială (cura cu hrean și miere de albine: se ia dimineața câte o lingură înainte de micul dejun), inapetență, stări de debilitate fizică, ajută digestia, tuse, gripă, guturai, astm bronșic, bronșită cronică, alte afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, nevralgii intercostale. Proprietatea lui de a stimula transpirația îl recomandă ca remediu pentru scăderea temperaturii corpului.

Dieta nutriționistei Lygia Alexandrescu – Veți vedea cum kilogramele în plus vor începe să dispară

Dr. Mihaela Bilic: 10 reguli esențiale pentru femeile aflate la menopauză