in

Ceaiul care vă ajută în caz de scleroză multiplă, artrită reumatoidă, fibromialgie și tiroidită Hashimoto

Acesta este ceaiul care vă ajută în caz de scleroză multiplă, oboseală cronică, artrită reumatoidă, fibromialgie, lupus și tiroidită Hashimoto.
Cimbrul este o plantă nativă din regiunea mediteraneeană și din sudul Europei, care a fost utilizată în mod tradițional ca remediu domestic, în cazul problemelor toracice și al problemelor respiratorii, cum ar fi gripa, congestia în piept, răcelile comune, tusea, bronșita etc.
Gustul cald și înțepător și aroma bogată a frunzelor fac din cimbru un condiment popular pentru o mulțime de preparate culinare.
Această plantă tratează în mod eficient bolile respiratorii, întărește sistemul imunitar, previne bolile cronice și infecțiile fungice, reduce stresul, stimulează fluxul de sânge și sprijină funcția cardiacă.
Acesta a fost utilizat în mod tradițional într-o formă zdrobită pentru a accelera vindecarea rănilor și pentru a preveni infecțiile.
Această plantă benefică este bogată în vitaminele C, A, complexul B și acid folic. Mai mult decât atât, el abundă în calciu, fier și potasiu, astfel încât susține producția de globule roșii, reglează tensiunea arterială și susține distribuția antioxidanților în organism.
Este o sursă bogată de bioflavonoide și uleiuri volatile, cum ar fi timolul, care oferă efecte antioxidante puternice.
Terpenele, cum ar fi acizii rozmarinic și ursolic, au puternice proprietăți de luptă împotriva cancerului, astfel că studiile au arătat că utilizarea frecventă a cimbrului crește cantitatea de DHA în rinichi, creier și membranele celulare ale inimii, iar DHA este un acid gras omega-3 vital.
Uleiul esențial de cimbru are puternice efecte antifungice, antivirale, antiseptice, antiparazitare și antireumatice și este extrem de util în cazurile de lupus, scleroză multiplă, fibromialgie, tinitus, vertij, sindromul oboselii cronice, artrita reumatoidă și tiroidita Hashimoto.
Mai mult decât atât, are proprietăți puternice de expectorant și antispasmodic bronșic, care sunt utile în cazul afecțiunilor:

  • Astm
  • Laringită
  • Tuse
  • Bronșită acută și cronică
  • Inflamația gurii
  • Gingivită
  • Infecții și iritații în gât

Frunzele proaspete sunt folosite pentru aromatizarea și condimentarea preparatelor culinare, având și efect terapeutic (ajută digestia, stimulează funcția hepatobiliară, sprijină funcția pancreatică).
Infuzia se prepară din 1-2 lingurițe de plantă uscată și mărunțită la 250 ml apă clocotită care se lasă la infuzat 5-10 minute, apoi se strecoară și se consumă 2-3 căni pe zi. Sub formă de gargară poate fi administrat în amigdalite, faringite, laringite.
Tinctura se prepară din frunze și inflorescențe (culese la soarele amiezii) puse într-o sticlă peste care se toarnă alcool de 60-70 de grade, se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 15 zile; se administrează câte 20 de picături de 3 ori pe zi pentru dischinezii biliare, dispepsii gastrointestinale, viermi intestinali, enterocolite, tuse, bronșite.

Iată cum să pregătiți ceai de cimbru acasă și să vă bucurați de beneficiile acestei plante

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Cimbru organic
  • Apă purificată

Cum se prepară?

Într-un ibric, adăugați o linguriță de cimbru uscat la o ceașcă de apă. Se încălzește până se fierbe și apoi se înlătură. Acoperiți, infuzați timp de 5 minute și strecurați.
Până acum, cimbrul nu a prezentat efecte adverse, dar utilizarea excesivă nu este recomandată. În sarcină și alăptare este recomandat un consum moderat de cimbru – discutați și cu medicul dumneavoastră. De asemenea, uleiul esențial de cimbru trebuie folosit numai sub supraveghere medicală.

Rețetă pentru prăjitură cu griș și mere: este foarte ușor de preparat, dar și foarte delicioasă

Iată ce se întâmplă dacă mânănci 100 g de sfeclă roșie în fiecare zi! Profită din plin de beneficiile extraordinare ale acestei legume vindecătoare!

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic doar 100 g de sfeclă roșie? Vezi toate beneficiile