in

Vinete la abur

Legumele la abur nu vă pare cea mai apetisantă mâncare pentru tine? În zădar, pentru că, pentru a afla adevăratul gust de vinete, e nevoie cel puțin o dată să-i gustați pregătiți la abur!

Scop: Prânz / Pentru cină / Pentru copii / Prânz util / Cină romantică

Principalul ingredient: Legume / Vinete

Categoria: Gustări / Aperitiv

Dieta: Alimente vegetariene

Ingrediente

  • Vinete – 2-3 unități
  • Tomate – 3-4 unități
  • Cașcaval – 100 g
  • Sare – Pentru gust
  • Piper măcinat – Gust (opțional)
  • Mirodenii – La gust (opțional)

Porții: 4-5

Descrierea preparării:

Aburitorul nu numai păstrează la maxim de vitaminele și alte substanțe nutritive, dar vă permite să gătiți alimente fără a utiliza grăsimile – anume în timpul preparării produselor la abur le dezvăluie gustul lor adevărat. Rețeta pentru vinete la abur vă va cuceri cu simplitatea sa și vă va ajuta să aduceți principiile unei alimentații sănătoase în meniul zilnic.

Delicați, suculenți, felii aromate de vinete cu roșii și cașcaval pot servi nu doar la masa de zi, dar în zilele de sărbătoare – de ajuns o dată să gustați vinete la aburi, și deja cele tradițional prăjite nu vor părea atât de delicioase;).

Deci, eu vă propun cum să gătiți vinete la abur – și pas-cu-pas fotografii vă vor ajuta 🙂

Cum se prepară?

  1. Pentru început, vinetele trebuie tăiate în cercuri cu o grosime de aproximativ 0,5 centimetri.
  2. Presărați-le cu sare, piper, mirodenii și puneți-le în aburitor.
  3. Se taie felii de roșii subțiri.
  4. Se pun peste vinete. Dacă doriți, sărați puțin.
  5. Dați cașcavalul prin răzătoare.
  6. Se pune câte o linguriță pe fiecare felie de roșii și vinete.
  7. Porniți aburitorul și gătiți vinetele aproximativ o jumătate de oră – până când cașcavalul se topește, formând o crustă moale apetisantă.
  8. Vinetele pregătite sunt atent puse pe o farfurie și servite fierbinți, dacă se dorește, presărate cu verdeață tocate.
loading...

Vinete cu maioneză