in

Vinete cu maioneză

Dacă nu știți cum să pregătiți vinete cu maioneză, atunci din meniul dvs. lipsește o mâncare surprinzător de gustoasă și consistentă! Da, calorii multe – dar vă puteți permite din când în când?!;)

Scop: La prânz / Pentru cină / Pe o masă festivă / Cină de sărbătoare / Bufet suedez

Principalul ingredient: Legume / Vinete

Categoria: Gustări / Aperitiv

Dieta: Alimente vegetariene

Ingrediente

  • Vinete – 2-3 unități
  • Tomate – 2-3 unități
  • Brânză – 100 g (brânză, feta, etc.)
  • Ulei vegetal – 3-5 l. m.
  • Usturoi – 4-6 căței
  • Sare – Pentru gust
  • Busuioc uscat – Pentru gust
  • Piper negru măcinat – Pentru gust
  • Maioneză – 4-5 l. m.
  • Mărar – Pentru gust
  • Bagheta franceză – 1 unitate
  • Ceapă – 1 unitate

Porții: 6-10

Descrierea preparării:

Rețetă pentru vinete cu maioneza este bună, în primul rând, că aceste bucate pot fi servite diferit – și în forma de tort de legume, ca tartine, și chiar ca canapele. În fotografie – este prezentată varianta cea mai atrăgătoare după părerea mea. Al doilea avantaj îl reprezintă disponibilitatea și prețul relativ mic al ingredientelor. Al treia – este la fel de potrivită pentru consumatorii de carne și vegetarieni.

Și cu toate sunt foarte gustoase,  aceste vinete calorice! 🙂 Desigur, de exagerat nu trebuie, dar din când în când, cu cei de acasă, se poate(!) Cu maioneză, un vin sec într-o companie bună … În general, în cazul dacă îți dorești – uneori îți poți permite! 🙂

Cum se prepară?

  1. Vinetele trebuie spălate, uscate, tăiată tulpină și se taie felii de-a lungul cu grosime de aproximativ 0,5 centimetri.
  2. Puneți vinetele într-o tigaie bine încălzită, într-o cantitate minimă de ulei. Mai bine să-l turnați treptat, câte o linguriță: vinetele consumă grăsimea ca un burete!
  3. Mărunțiți usturoiul sau treceți usturoiul printr-o presă.
  4. Verdeață se spală, se usucă și se macină cu un cuțit ascuțit.
  5. Amestecați maioneza cu usturoi, sare și mirodenii.
  6. Tăiați brânza felii.
  7. Roșii spălate și uscate – felii subțiri.
  8. Ceapa curățită, se taie și se prăjește rapid pe o tigaie fierbinte cu 1 lingura de ulei până se rumenește.
  9. Dar acum rămâne doar de adunat toate ingredientele împreună: Uniți fâșiile de vinete în cruce, ungeți cu maioneză, puneți o felie de brânză și îl facem în forma unui plic. Pe o bucată de baghetă uscată puneți puțină ceapă prăjită, plicul de vinete cu maioneză si brânză, o felie de roșie și fixăm cu o scobitoare. Răcite, aranjați pe frunze de salată și serviți la masă!
loading...

Vinete cu brânză

Vinete la abur