in

Vinete cu brânză

În această rețetă simplă pentru vinete cu brânză, combinația clasică între legume și cașcaval  vă va uimi plăcut cu o nouă interpretare. Să încercăm?

 

Scop: Pentru prânz / Pentru cină / Pentru o masă festivă / Cina de sărbătoare

Principalul ingredient: Legume / Vinete / Produse lactate / Brânză / Cașcaval

Categoria: Gustări / Aperitiv

Dieta: Alimente vegetariene

Ingrediente

  • Vinete – 4 unități
  • Brânză – 200 g
  • Tomate – 3-4 unități
  • Usturoi – 6-8 căței
  • Ulei de măsline – 2-3 l. m.
  • Cașcaval – 100 g
  • Mirodenii – Pentru gust (oregano, rozmarin, busuioc etc.)

Porții: 4

Descrierea preparării:

Umplute cu roșii suculente și brânză picantă, acoperite cu o crustă aurie delicioasa de cașcaval topit, cu arome de mirodenii, usturoi și ulei de măsline vinetele obișnuite se transformat într-un adevărat deliciu pentru gurmanzi! Este o gustare fierbinte, care perfect merge la băuturi spirtoase și vin roșu, și minunat se combină cu alte bucate din legume, carne sau pește.

În general, sunt sigură că aprecia această rețetă de vinete cu brânză. La fel și fotografiile vor ajuta pas cu pas, la prepararea acestui deliciu ;)!

Cum se prepară?

  1. Vinetele sunt spălate, uscate, îndepărtate cozile și apoi făcute tăiate longitudinal – nu până la sfârșit, pentru a obține un evantai.
  2. Spălații roșiile, ștergeți cu un prosop și tăiați în cercuri subțiri.
  3. Brânza tăiați felii.
  4. Se mărunțește usturoiul, apoi se bate într-un amestecător cu ulei de măsline și mirodenii.
  5. Între tăieturile de vinete băgați câte două felii de roșii și o felie de brânză. Puneți vinetele pe folie de aluminiu, turnați cu ulei și împachetați.
  6. Coaceți într-un cuptor la 180 C încălzit prealabil timp de aproximativ 20 de minute, iar între timp, dați cașcavalul prin răzătoare.
  7. Scoateți tava cu vinete din cuptor și le despachetați  ușor.
  8. Presarăți cu cașcaval.
  9. Și coacem încă timp de 5 minute.
  10. După aceea, se aranjează pe farfurii, se decorează cu verdeață proaspătă și se servesc la masă!
loading...

Varză murată cu ardei gras

Vinete cu maioneză