in

Vatrushka – o prăjitură fragedă cu brânză dulce de vaci

Ea se prepară într-atât de ușor, încât o veți include în carnețelul cu rețetele dumneavoastră preferate.

Ingrediente

  • 500 g de brânză dulce de vaci;
  • 1-2 cești de zahăr;
  • 2 cești de făină;
  • coaja unei jumătăți de lămâi;
  • 4 ouă;
  • jum. de linguriță de vanilină;
  • o linguriță de praf de copt sau jum. de linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 150 g de unt.

De reținut! Ingredientele din rețetă se măsoară cu ceașca sau paharul, adică orice vas cu volumul de aproximativ 200-250 ml. Aceasta înseamnă că rețeta se bazează pe proporții și trebuie doar să măsurați cantitățile de ingrediente cu același vas.

Cum se prepară?

1. Pregătiți umplutura: puneți brânza dulce de vaci într-un bol.

2. Pregătiți o ceașcă de zahăr.

3. Adăugați zahărul și ouăle în bolul cu brânza.

4. Pregătiți coaja de lămâie: pur și simplu decojiți stratul ei galben cu ajutorul unui cuțit special sau al răzătoarei mici.

5. Adăugați vanilina și coaja de lămâie în bolul cu viitoarea umplutură.

6. Amestecați foarte bine umplutura cu un mixer/blender sau inițial cu furculița, iar apoi cu telul.

7. Veți obține o compoziție lichidă.

8. Pregătiți aluatul sfărâmicios într-un bol separat: inițial puneți 2 cești de făină în el.

9. Apoi adăugați jum. de ceașcă de zahăr și o linguriță cu vârf de praf de copt.

10. Mărunțiți untul rece cu ajutorul răzătoarei mari, adăugându-l direct în bolul cu făina.

11. Înainte de a rade untul, scufundați-l de fiecare dată în făină. Astfel el nu se va lipi de răzătoare și nu se va aduna într-un singur ghem.

12. Apoi amestecați foarte bine untul, făina și zahărul cu mâinile, până veți obține un aluat nisipos și omogen. Pur și simplu luați o mână de compoziție și frecați-o cu degetele.

13. Acest aluat nisipos va forma baza prăjiturii.

14. Preîncălziți cuptorul până la 200°C.

15. Pregătiți o tavă rotundă, cu diametrul de 23-25 cm și pereți detașabili.

16. Tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt și fixați-i inelul, astfel încât marginile hârtiei să rămână în afara tăvii.

17. Nu este necesar să ungeți tava cu grăsime. Puneți 2/3 din aluatul nisipos în ea.

18. Inițial îmbrăcați aproape complet pereții tăvii, pur și simplu presând cu grijă aluatul pe suprafața lor. Nu este necesar să modelați uniform marginile prăjiturii: trebuie doar să ridicați aluatul cât mai sus pe pereții tăvii.

19. Nu trebuie să presați aluatul rămas pe fundul tăvii, ci doar să-l răspândiți uniform.

20. Apoi turnați umplutura de brânză în centrul „blatului”.

21. Ea se va răspândi într-un strat uniform.

22. Folosindu-vă degetele, îndepărtați cu acuratețe aluatul rămas liber pe pereții tăvii, presărându-l pe marginea prăjiturii.

23. Presărați uniform aluatul rămas (1/3) pe suprafața umpluturii.

Totul este foarte simplu! Aveți nevoie doar de câteva ustensile: 2 boluri, mixerul și tava de copt. Nici masa nu o veți murdări, deoarece nu trebuie să întindeți aluatul.

24. Introduceți tava cu prăjitura în cuptor.

25. Coaceți-o pe parcursul a 45 minute.

26. Scoateți prăjitura din cuptor și nu vă îngrijorați de faptul că umplutura pare încă lichidă. Lăsați-o să se răcească: treptat și umplutura se va închega.

27. În mod ideal ar trebui să lăsați prăjitura la temperatura camerei peste noapte sau să o dați la frigider pentru 3-4 ore.

28. Tăiați Vatrushka regală în felii.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursă rețetă: retete-usoare.info

loading...

Cum faci cei mai reușiți tăieței de casă – 3 rețete la alegere

Roșiile uscatem o metodă foarte reușită de conservare – Încercați-o și nu veți regreta!