in

Un gust exotic..găină coaptă cu suc de lămâie și usturoi.

Timp de preparare: 105 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  6  porții , 815 kcal/porție

Cel mai simplu la pregătirea găinii coapte este să o pregătiți integral.Mai jos vă voi prezenta un dressing din suc de lămâie,usturoi și rozmarin.Puteți include modificări în rețetă după preferințele proprii,înlocuind unele condimente.Experimentați cu îndrăzneală!

Ingrediente

  • 1 găină
  • 150 g de unt
  • 3 lămâi
  • 6 căței de usturoi
  • 4 crenguțe de rozmarin
  • sare
  • piper negru măcinat

Încălziți rola la 200-220 grade,iar într-un bol lăsați cubulețele de unt la temperatura camerei.Spălați lămâiile și decojițile,păstrând coaja măruntă.Tocați mărunt frunzulițele de rozmarin și amestecați-l cu unt,coajă de lămâie și usturoi pisat.

Înveliți cu folie de aluminiu tava în care veți găti și puneți găina cu pieptul în sus,nu înainte de a o fi uns cu amestecul de mai sus pe toate părțile.Stoarceți deasupra suc de lămâie și umpleți-o cu câteva felii de lămâii și rozmarin.

Lăsați-o în rolă pentru 1 oră și jumătate.Timpul exact depinde de mărimea găinei.Pielița trebuie să fie aurie și rumenă spre o culoare marro.După ce o veți scoate din rolă,acoperiți-o cu folie de aluminiu pentru 10 minute,iar îndată după,o puteți servi!

Poftă bună!

Rețeta a fost adaptată de pe blogul The pioneer woman.

loading...

Gust mediteranian..Frittata din cartofi și legume..!

Divin de bun..gem de piersici..!